Felix Elofsson kör sin första världscup utanför Sveriges gränser. Foto: Tevje Lie Anderssen

Nyheter

Världscupspremiär med flera nyheter

Idag är det världscuppremiär i parallellpuckelpist i Ruka, Finland och fyra svenskar är på plats för att köra ifrån konkurrenterna.

Text: • 2014-12-13 Uppdaterad 2020-12-16

De svenska åkarna i Mogul Team Scandinavia som är på plats i Ruka är Julia Nilsson, Felix Elofsson, Ludvig Fjällström och Per Spett. Felix och Ludvig är Åka Skidors egna bloggstjärnor, tillsammans driver de Puckelbloggen, om sina liv som puckelpiståkare i landslaget.

Nu är de laddade till tusen inför världscupspremiären och de har förberett sig med massa träning, till och med så sent som igår.

”Vi körde vi ett kortare träningspass i backen på förmiddagen samt en timmes nedvarvning på gymmet, med streck och cykel. Det känns bra inför tävlingen! Jag har tränat bra och känner mig riktigt taggad för att köra min första världscup utanför Sveriges gränser”, säger Felix Elofsson.

Världscupspremiär med flera nyheter
Målgång, åkare: Ludvig Fjällström Foto: Jan Koutromichalis

Puckelbloggens andre hälft och OS-finalisten i Sotji, Ludvig Fjällström, fick dessvärre avsluta gårdagens träningspass en aning tidigare än planerat efter en tung landning i övre hoppet. Under gårdagskvällen har han behandlat sitt onda knä men det är inget som stoppar honom från att tävla. 

Nytt för säsongen är att svenska och norska landslaget har bildat ett gemensamt landslag, Mogul Team Scandinavia. De delar på tränaren Lasse Fahlén och åker på träningsläger ihop. Detta eftersom båda lagen har haft svårt att få till ekonomi och resultat. 

”Största målet för i vinter är att vi ska få in fler åkare stadigt i finalerna och det är målet även här. Alla de tre mer rutinerade svenskarna Spett, Fjällström och Nilsson har alla potential till det. Och även Elofsson har visat prov på grym åkning under hösten så det ska bli spännande att ställa sig på start kommande helg”, uppger tränaren Lasse Fahlén och assisterande tränare David Kantermo i ett pressmeddelande.

Världscupspremiär med flera nyheter
Åkare: Felix Elofsson Foto: David Kantermo

Världscupspremiären innehåller också flera nyheter för i år, en av dem är att tävlingsformatet är helt nytt med parallellpuckel från första åket istället för singel-kvalet som varit standard tidigare. 

Bedömningen har också ändrats, nu består domarnas bedömning av 60 procent teknik, 20 procent hopp och 20 procent tid. Tidigare år har bedömnigen varit på 50–25–25. 

Tävlingarna börjar klockan 16.00. Om du sitter inne på en finsk ip-adress kan du livestreama tävlingarna härifrån.

Världscupspremiär med flera nyheter
Per Spett in action. Foto: Tevje Lie Anderssen

Världscupen i puckelpist 2014/2015
13 dec – Ruka FIN
4 jan – Calgary CAN
9-10 jan – Deer Valley USA
7 feb – Val St Come CAN
28 feb- 1 Mars – Tazawako, JPN
12 Mars – Megeve, FRA


Text: • 2014-12-13
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen