5fd9313e53b8d

Nyheter

Sara Hector tog sin första världscupsseger

Ingen kunde matcha Sara Hectors åk i storslalomtävlingen i österrikiska Kühtai idag. Svenskan knep sin första seger i världscupen.

Text: • 2014-12-28 Uppdaterad 2020-12-16
Sara Hector slog till på hemmaplan

Amerikanskan Mikaela Shiffrin var nära seger men kunde inte ta in på Sara Hector som vann tävlingen i ett dimmigt Kühtai. 

– Jag är verkligen superglad. Visserligen var jag i bra form och låg tvåa efter det första åket och gjorde allt jag kunde men jag trodde inte på seger, säger Hector till TV12.

Trots att Sara gjorde ett riktigt bra första åk hade hon inte med sig känslan.

– Åkningen kändes inte så bra. Jag vågade inte åka riktigt som jag hade tänkt och så hamnade jag fel i linjen på något ställe. Det kändes inte som att jag fick till det riktigt. Jag trodde att jag var långsam och tänkte att ska jag åka såhår, då kommer jag ju ligga sist! Nu får jag försöka åka lite tänkte jag!

Historisk seger i damernas slalom i Åre

Och åka gjorde hon. På slutet av banan hämtade Sara in tid tack vare riktigt fin åkning och la sig på andra plats efter första åket.
– Det är helt sjuk! Det passar mig ganska bra att det är lite snöblint. Nu ska jag ladda om! sa Sara till TV12.

Det var Sara Hectors dag idag. Med ett fint andra åk vann Hector till slut med 0,09 över Mikaela Shiffrin. Sara Hector har visat att hon är att räkna med i världscupen. För några veckor sedan tog hon sin första pallplacering då hon kom tvåa i damernas storslalom i Åre.

De andra svenskorna som kom till start till andra åket idag i Kühtai var Frida Hansdotter som slutligen hamnade på en 20:e plats, Jessica Lindell Vikarby på 22:a plats och Maria Pietilä Holmner 25:a.


Text: • 2014-12-28
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen