5fd9313d1cbcc

Nyheter

Flera svenskar klara för X-games i Aspen

Inbjudningarna till X-games trillar in och nu är två till svenskar inbjudna att tävla: Emma Dahlström och Oscar Wester fick extra fina julklappar i år.

Text: • 2014-12-29 Uppdaterad 2020-12-16

“Jag fick den bästa julklappen, en inbjudan till X-games”, skriver Emma Dahlström på sin facebooksida.

Igår var det även dags för en försenad klapp till Åka Skidors bloggare Oscar Wester, som fick sin första inbjudan till X-games slopestyle någonsin.

“En av mina största drömmar går i uppfyllelse, jag är inbjuden till X-games”, skriver han.

Både Emma och Oscar visade fin form på slopestyle-tävlingen Dew Tour för två veckor sedan. Emma blev bästa svensk med 82 poäng som räckte till en andraplats. Här är Emmas andra åk som nyligen tog henne till prispallen.

Succé för Emma Dahlström i Dew Tour

Med detta åk slutade Oscar Wester trea i Dew Tour-kvalet.

Ny bloggare på Åka Skidor
Här är gänget som förgyller din vinter

För många åkare är X-games det största som händer i deras karriärer. X-games har tidigare setts som skid- och snowboardvärldens OS och anses fortfarande vara den allra största tävlingen inom extremsporter.

I fjol tävlade svenskarna Henrik Harlaut och Emma Dahlström X-games och Harlaut tog även hem big-air-guldet för andra året i rad.

I nuläget är fyra svenskar inbjudna till X-games freeski slopestyle i januari: Henrik Harlaut, Emma Dahlström, Oscar Wester och Jesper Tjäder. Den senare tackar därmed nej till VM som körs samtidigt. Henrik Harlaut tävlar även i big air-grenen.

På snowboardsidan är Sven Thorgren inbjuden att köra slopestyle och big air.

X-games går av stapeln i Aspen, Colorado den 22-25 januari.

Tjäder tackar nej till VM
Henrik Harlaut gör dubbel cork 1080 utför klippa

Text: • 2014-12-29
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top