Anna Holmlund och Sandra Näslund placerade sig bra i gårdagens kval och kör final i dag. Foto: Svenska Skidförbundet

Nyheter

Svenskarna slåss om medaljerna

Just nu pågår finalerna i Skicross i franska Val Thorens. Efter gårdagens kval är fem svenska åkare vidare och slåss om pallplaceringarna.

Text: • 2015-01-09 Uppdaterad 2020-12-16

Svenska skicrosslandslaget har fått en bra start på det nya året och siktar högt under helgens världscuptävlingar i Val Thorens.  Förra säsongen tog landslaget tre pallplatser i här så det är med en skön känsla åkarna kliver upp på start i dag. Inget kommer gratis men de åkare som kvalat har visat att de bemästrar den krävande banan.

”Det blir tuffa heat direkt där Victor Öhling Norberg och Micke Forslund åker tillsammans i första och vi hoppas att det kan vara en fördel då grabbarna gjort ett antal åk tillsammans genom åren”, säger huvudtränaren John Lindh.

Efter premiären i Nakiska, Kanada ligger Sandra Näslund och Anna Holmlund på 4e respektive 5e plats samt Victor ”VÖN” Öhling Norberg på 2a plats i den totala världscupen. Micke Forslund visar att han är tillbaka efter höftoperation och rehabilitering med en 25e plats och Viktor Andersson körde in på en stark 28e plats med högt startnummer.

”Härligt att vara tillbaka på touren efter en tuff säsong ifjol. Jag slet hela tiden med skadan som jag ådrog mig på våren innan, allt blev lite slarvigt i hopp om att kvala till OS. NU har jag haft möjlighet att förbereda mig helt inför denna säsong och jag är bättre förberedd än någonsin”, säger Viktor Andersson.

Finalerna sänds från klockan 11.00 på NRK samt Eurosport2.

Svenska åkare på start fredag 9 januari: 
Anna Holmlund, Sundsvalls SLK 
Sandra Näslund, Kramfors AK 
Michael Forslund, IFK Mora 
Victor Öhling Norberg, Funäsdalens SLK 
Viktor Andersson, Vemdalens IF

Flera svenskar vidare i skicrossen

I morgon lördag 10 januari går damernas kval av stapeln kl. 09:30 och för herrar 11:30. Finalerna börjar kl. 13:30 och direktsänds på SVT Play.

Svenska åkare på start lördag 10 januari: 

Anna Holmlund, Sundsvalls SLK

Sandra Näslund, Kramfors AK

Michael Forslund, IFK Mora

Victor Sticko, IFK Mora

Victor Öhling Norberg, Funäsdalens SLK

Viktor Andersson, Vemdalens IF

Kommande tävlingar 2015:

Jan 25, World Championships Kreischberg, Österrike
Jan 30- Feb 1, World Cup Tegernsee, Tyskland
Feb 6-7 World Cup Arosa, Schweiz
Feb 13-15  World Cup Åre, Sverige
Mar 4-6 World Cup Squaw Valley, USA
Mar 14  World Cup Finals Megeve, Frankrike
Mar 21 Swedish Championships Lofsdalen, Sverige


Text: • 2015-01-09
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen