5fd9312ca95ab

Nyheter

Extrem-SM gör comeback efter 8 år

Efter 8 års frånvaro gör den klassiska friåkningstävlingen Extrem-SM i Funäsdalen comeback i vår.

Text: Tobias Liljeroth • 2015-01-12 Uppdaterad 2020-12-16

Efter åtta långa års frånvarp är Extrem-SM tillbaka i Funäsfjällen. Många åkare har saknat tävlingen och nu har klockan slagit. Den tidigare arrangören av Extrem SM Jon Wagenius från Äventyrsföretaget Strapatser AB har allierat sej med två lokala ikoner inom sporten, Fredrik Norberg och Kalle Eriksson, för att blåsa liv i den smått legendariska friåkningstävlingen.

Datumen är 14-16/4 och platsen är som vanligt fjällen Skarvarna. För att tävlingen skall ta ett steg framåt planeras livestreamning och ett helifinalåk.

Trion hoppas på 100 startande och några stora namn på startlinjen.

– Från början var tävlingen ett sätt att visa övriga Sverige att Funäsfjällen var så mycket mer än våfflor och längdåkning säger Jon Wagenius. – Denna gång är det för att vara en plantskola till de stora tourerna och att kidsen i trakten skall börja åka riktig åkning fortsätter Jon.

– Ja, självklart vill vi se hur dagens generation tacklar åkningen på våra gamla husberg och såklart vill vi skapa Funäsmaffian 2.0, fortsätter Fredrik Norberg som till vardags driver butiken Sportmaffian.

För er som var aktiva och belästa för 5-10 år sedan har alla hört historierna och sett Funäsdalsåkarnas framfart i form av samlingsnamnet Funäsmaffian som man nog kan säga hade vunnit Lag-SM om det funnits ett sådant på SM och NM. Namn som ovanstående plus Magnus Loo, Mosse och Henrik Hedvall, Ola Palmqvist och Christoffer Näs med flera satte en hel del fokus på området. Nu skall ordningen återrättas!

Kalle Erickson fyller i,

– Det är återigen dags att visa att Funäsfjällen är ett riktigt ställe för riktiga skidåkare och skidåkningen håller hög klass. OCH sen är ju banketten nåt att se fram emot!

Mer info och anmälningsinfo finns på www.xsm.se

Extrem-SM gör comeback efter 8 år
Tävlingsarenan ligger vid Skarvarna i Funäsdalens backcountry.

Missa inte det bästa från skidvärlden!
Ja tack, jag vill prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev.
Text: Tobias Liljeroth • 2015-01-12
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen