5fd931221d936

Nyheter

Julia Nilsson nådde VM-final

I går tog sig Julia Nilsson vidare till VM-final och efter gårdagens tävling är de svenska åkarna taggade till tusen på att ta revansch i dagens parallellpuckel som startar vid lunchtid.

Text: • 2015-01-19 Uppdaterad 2020-12-16

VM i Kreischberg håller på för fullt och landslagsåkaren Julia Nilsson lyckades under gårdagen att ta sig vidare till final under sitt första VM någonsin.

Julia var den av de svenska åkarna i Mogul Team Scandinavia som lyckades bäst med sin 15:e plats i VM-finalen. Hon tog sig till final med sitt andra, mycket stabila kvalåk.
”Kul att köra VM-final”, säger Julia i ett pressmeddelande. 

Så här såg Julias finalåk ut:

Freestyle-VM – större än någonsin

Här är SVT:s intervju med Julia under gårdagens tävling.

Formkurvan uppåt – ser ljust ut inför VM

Julias lagkompis, norskan Hedvig Wessel tog sig också till final och lyckades åka hem en 14:e plats, strax före Julia.

I dagens parallellpuckel kommer Julia Nilsson inte att få åka finalen. Hennes kvalåk på poängen 65,77 räcker tyvärr inte. Av 33 startande går de 16 bästa vidare och Julia blev 24:a.

Av herrarnas kval i dag ser det ljust ut för Ludvig Fjällström (76,67) men frågan är om Per Spetts åk (68,62) räcker. Herrarnas kval pågår i skrivande stund.

Under gårdagen blev det lite tyngre för svenskarna Ludvig Fjällström och Per Spett som bägge missade finalen efter sina två kvalåk.
”Det är en domarsport men jag har svårt att se vad jag ska göra bättre eftersom jag själv tyckte att jag gjorde ett bra åk, sade en besviken Ludvig efter en 21:a plats i kvalet.

”Vi får titta på åken, analysera och komma igen till parallellen i morgon.”

Läs vad Ludvig skriver om tävlingen på Puckelbloggen. Här intervjuas han av SVT efter gårdagens tävling:

Sjukaste åket – hoppar rakt in på fullsatt uteservering

Per Spett placerade sig bäst av svenskarna efter tävlingen i Deer Valley där han kom på en 13e plats, men igår ville det sig inte riktigt.
”Jag försökte öka tempot i andra kvalåket för att nå finalen, och jag tappade lite kontroll på mitten. Det är klart att jag är besviken, jag vill åka finalen”, sade Per Spett efter sin 25:e plats. 

Han gör dubbel backflip på galet hopp

Felix Elofsson lyckades inta det mentala tillstånd som han har letat efter att plocka fram Tyvärr räckte det inte hela vägen.

”En miss i övre landningen satte dock käppar i hjulet och för en oerfaren åkare som mig är varje miss förödande. I övrigt ett bra åk som på Europa Cupen hade räckt långt, men när det gäller ett världsmästerskap måste det vara perfekt. En 34de plats var kanske inte vad jag önskade mig men i det stora hela är jag faktiskt nöjd”, skriver Felix på Puckelbloggen, som han har tillsammans med Ludvig Fjällström.

Bäst i Mogul Team Scandinavia, som är en sammanslagning av både norska och svenska landslagen, blev Tevje Lie Andersen som tog sig till final och slutade på en tiondeplats.

Justine Dufour-Lapointe från Kanada tog guldet före Hannah Kearney, USA och Britteny Cox, AUS. Fransmannen Anthony Benna vann före Mikael Kingsbury  (Kanada) och ryssen Alexandr Smyshlyaev. 

I dag är det nya tag som gäller för svenskarna. Julia lyckades tyvärr inte ta sig vidare till final och nu återstår om Per Spett, Felix Elofsson och Ludvig Fjällström tävlar i parallellpuckelfinalen som sänds klockan 12.10-13.30 i SVT1/SVT Play.

Så sänder SVT (svenskt deltagande i fetstil) 

Mån. 19 jan Freestyle paralellpuckelpist 12.10-13.30 SVT1/SVT Play
Ons. 21 jan Snowboard slopestyle          10.55-12.45 SVT1/SVT Play
Ons. 21 jan Freeskiing slopestyle           13.55-15.45 SVT1/SVT Play
Tor. 22 jan Freeskiing halfpipe                   18.00-19.30 SVT2/SVT Play
Lör. 24 jan Skicross (kval)                       10.25-11.45 SVT Play
Lör. 24 jan Skicross (kval)                       13.05-14.15 SVT Play
Lör. 24 jan Snownboard Big Air               17.55-19.30 SVT2/SVT Play
Sön. 25 jan Skicross (finaler)                   11.55-14.15 SVT2/SVT Play

Följ landslagen i sociala medier

Freestyle (puckelpist) 
Facebook: www.facebook.com/swedishfreesty 

Snowboard 
Twitter: @snowboardsweden 
Instagram: @snowboardteamsweden 
Facebook: www.facebook.com/snowboardteamsweden 

Freeskiing 
Twitter: @freeskiingswe 
Instagram: @freeskiswe 
Facebook: www.facebook.com/freeskiingsweden 

Skicross 
Twitter: @SweSkicross 
Instagram: @skiteamswedenskicross 
Facebook: www.facebook.com/swedishskicrossteam

Instagram vs. verkligheten

Missa inte det bästa från skidvärlden!
Ja tack, jag vill prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev.
Text: • 2015-01-19
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen