5fd9310e768bc

Nyheter

Henrik Harlaut skadad i svår krasch

Henrik Harlaut föll så illa under X Games slopestyle-final att han blev medvetslös. Kraschen såg riktigt otäck ut och Harlaut tumlade nerför landningen som en trasdocka.

Text: • 2015-01-24 Uppdaterad 2020-12-16

X Games finalen fick ett abrupt slut för Henrik Harlaut. I andra hoppet försökte han på en trippel cork men hann inte runt helt i landningen. Kraschen var ett faktum och delar av Harlauts ena pjäxa och bindningar flög iväg, vilket tyder på en rejäl kraft i fallet.

”Han var medvetslös en kort stund, han har fått en mer eller mindre kraftig hjärnskakning och eventulell fraktur i nyckelben- axelregionen. Han spräckte ena pjäxan. Han är bra på att ramla annars men det går nog bra, han är en hållbar person”, säger coachen Patrik Nyberg till SVT.

Henrik Harlaut skadad i svår krasch
Harlaut blir ivägtransporterad i pulka.

Henrik Harlaut blev liggande en lång stund nedanför hoppet och det tog ett tag innan räddningspersonal kom fram till platsen. Efter en stund var Harlaut kontaktbar. Han transporterades ner via pulka till en parkeringsplats där ambulans väntade. När han kördes ut från banan och publiken applåderade åt honom sträckte han upp ena handen och morsade.

Henrik Harlaut skadad i svår krasch

Henrik Harlaut är känd som en av världens bästa skidåkare men också för sin positiva attityd. Han verkade dock upprörd när de lyfte in honom i ambulansen, han ville nog vara med och tävla och inte bli borttransporterad.

Sedan kom beskedet att Harlaut inte fick köra vidare i tävlingen.

Freeski-landslaget skriver på twitter att Harlaut har fått en hjärnskakning och att han undersöks just nu.

Vann slopestylen gjorde amerikanaren Nick Goepper, som egentligen inte tog sig vidare i kvalet. Men när Alex Beauleiu-Marchand skadade sig och inte kunde köra final fick Goepper chansen. Han vann X Games slopestyle både 2013 och 2014 och blev nu trefaldig mästare då han vann finalen även i år, med segerpoängen 93,66.

På andra plats kom amerikanasen Joss Christensen och trea blev kanadensaren Alex Bellemare.

I morgon hålls X Games big air där Henrik Harlaut är en av de mest självklara åkarna. Han har vunnit tävlingen de två senaste åren men det är mycket oklart om han kan ställa upp. Jesper Tjäder tävlar i alla fall i big air i morgon.


Text: • 2015-01-24
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen