Emma Dahlström vann världscupen i slopestyle i Park City. Foto: FIS Freestyle Skiing / Buchholz

Nyheter

Ny seger för Emma Dahlström

Emma Dahlström visar X-games form och fortsätter att vinna. I natt vann hon i Park City när säsongens första världscuptävling i slopestyle avgjordes. ”Det var ett riktigt tufft startfält med alla bra åkare på plats. Det känns skitbra!”, säger en lycklig Emma.

Text: • 2015-02-28 Uppdaterad 2020-12-16

Emma Dahlström följde upp segern i X-Games med ytterligare en vinst i natt i säsongens första världscuptävling i slopestyle. Efter att ha dragits med skador tidigare har Emma i vinter kunnat köra för fullt och det har gett resultat. Tvåa på Dew Tour, etta på X-Games och nu vinst igen, den här gången i Park City.

”Det känns skitbra! Jag lyckades få till två ganska bra åk, ganska jämna åk där åk två gav mig segern idag. Sedan på tredje åket hade jag velat steppa upp det lite mer och försökte på switch 1080 på sista hoppet men jag får spara den till en annan tävling för det funkade inte riktigt idag”, säger Dahlström i ett pressmeddelande.

Startfältet var Park City det starkaste hittills under säsongen då det inte var en inbjudningstävling som de två tidigare tävlingarna varit, med det visar Emma att oavsett startfält så är hon för tillfället den starkaste åkaren.

”Det var första världscupen för i år och det är väl det bästa startfältet som har varit på hela året. Fler får chansen att tävla när det är världscup och det inte är en inbjudningstävling på samma vis och det var ett riktigt tufft startfält med alla bra åkare på plats och körde sitt bästa”, säger hon.

Ny seger för Emma Dahlström
Emma börjar vänja sig vid guld! Foto: FIS/Svenska skidförbundet

Förbundskapten Patric Nyberg var strålande glad och sammanfattar tävlingen.

”Det märks tydligt hur tjejerna har utvecklats under säsongen. Emmas åk innehöll en bra variation och hög nivå i kombination med hennes lugn och rena utförande. Då hon fick ner ett bra åk under andra omgången räckte det till seger. Sista åket satsade också hon på switch 1080 i sista hoppet, farten räckte inte riktigt den här gången men den kommer snart”, berättar han.

I herrklassen tävlade Jesper Tjäder som enda svensk men han fick inte till åkningen i de tuffa förhållanden som då rådde och tog sig inte till final. Det blev en 19e plats för honom.

Säsongens andra och sista världscuptävling körs i Silvaplana den 14-15 mars.

Resultat damer:
1 Emma Dahlström, Torsby
2 Devin Logan, USA
3 Tiril Sjåstad Christiansen, NOR

Resultat herrar:
1 Joss Christensen, USA
2 Mcrae Williams, USA
3 Gus Kenworthy, USA
———-
19 Jesper Tjäder, ÖFS


Text: • 2015-02-28
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen