Mont Farlagne med sina 22 nerfarter kan bli din!

Nyheter

Nu kan du köpa en egen skidanläggning

Nu kan du köpa en hel skidanläggning i Kanada, dessutom på rea! Anläggningen har 22 nerfarter, 2 stolsliftar och en ankarlift.

Text: • 2015-03-30 Uppdaterad 2020-12-16

Nu är skidanläggningen Mont Farlagne, i New Brunswick, Kanada till salu. Hela anläggningen kostar mindre än en fin Stockholmsvilla och i köpet ingår 22 nerfarter, 2 stolsliftar och en ankarlift. Prislappen är på 900 000 dollar, lite över 8 miljoner kronor.

Det var redan i januari som Mont Farlagne lades ut till försäljning men då låg utgångspriset på 2,3 miljoner dollar. Sedan försäljningen gått trögt är nu priset nere på 900 000 dollar, en rejäl sänkning! Så nu är det dags att slå till, vem vill inte ha en egen skidanläggning att glida runt i!

Nu kan du köpa en egen skidanläggning
Skidanläggningen Mont Farlagne är till salu.
Kul uppfinning: Snowboard med raketfunktion – gör transportsträckan roligare
Världens dyraste "fjällstuga" är till salu

Missa inte det bästa från skidvärlden!
Ja tack, jag vill prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev.Mont Farlagne startade sin verksamhet i januari 1969. Efter en insamlingskampanj i området kunde byggandet av skidanläggningen ta fart 1968. Backar, liftar och stugor började ta form. När Mont Farlagne öppnade året senare fanns fyra skidbackar: Family, Rice, Casse-Cou och Fraser, där den senare var upplyst för kvällsskidåkning. Ett dagskort kostade 8 dollar.

Nu kan du köpa en egen skidanläggning
Här ligger skidorten Mont Farlagne.

Här kan du läsa mer om skidanläggningens historia och få mer information om skidorten.

Så kontrolleras slitaget på skidliftar
Det sjukaste tricket du sett denna vinter

Text: • 2015-03-30
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen