5fd930adb7bb2

Nyheter

Fransk skidort dränkt under vatten

Franska Avoriaz står under vatten efter några dagar med extrem snösmältning.

Text: Tobias Liljeroth • 2015-05-06 Uppdaterad 2020-12-16

Att våren och säsongsavslutningen är en tid av ångest för skidåkare är knappast någon nyhet. Men läget i franska Avoriaz är strået vassare ändå. Dom senaste dagarnas regn i kombination med varma temperaturer och en brutal snösmältning har gjort att flera liftar i området Pas du Lac (sjöpasset) står mer eller mindre helt under vatten. Man behöver inte vara varken raketforskare eller ens liftmekaniker för att inse att det knappast är optimalt för framtida drift.

Före snösmältningen

En titt på Avoriaz webbkamera lite tidigare i april visar ett fantastiskt vinterlandskap med 5 meters snöbas.

Fransk skidort dränkt under vatten

Efter snösmältningen

Några dagar med ihållande, kraftigt regn i kombination med höga temperaturer har skapat ett rent post-apokalyptiskt läge i området Pas de Lac. Flera liftstationer och hus ligger mer eller mindre helt under vattenytan.

Fransk skidort dränkt under vatten
Fransk skidort dränkt under vatten
Fransk skidort dränkt under vatten
Fransk skidort dränkt under vatten

Källa: skipass.com


Text: Tobias Liljeroth • 2015-05-06
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top