Foto: Erik Danielsson SSF Puckel

Nyheter

Fjällström högst upp pallen på hemmaplan

Det blev svensk seger i sista tävlingen i Europacupen. Åka Skidors egen bloggare, Ludvig Fjällström, kunde kliva högst upp på pallen efter kompisen Vinjar Slotten från Norge.

Text: • 2016-03-14 Uppdaterad 2016-03-14

Efter sin sjundeplats i världscupen i Moskva för en dryg vecka sedan var det en taggad, men avslappnad, Ludvig Fjällström som kom hem för Europacuptävlingen i Duved.
– Riktigt kul att köra Europacupen. Det är lite mer avslappnat för mig än att åka världscupen, och bara den press jag sätter på mig själv. Det känns väldigt skönt att kunna åka och prestera utan några förväntningar, säger Ludvig Fjällström på förbundets hemsida.

Fjällströms rutin från större tävlingar visades sig bli tungan på vågen när dagens sedan skulle summeras. I finalen mötte han sin gode vän Vinjar Slotten från Norge, men för en gångs skull gick en svensk segrande ur en skidduell mot en norrman.
– Jag mötte Vinjar i finalen och det är ju alltid speciellt. Vi har åkt så mycket mot varandra och vet precis hur vi är, men jag lyckades ta hem det. Precis som jag gjort varje gång vi mötts, fortsätter han.

Fjällström högst upp pallen på hemmaplan
Foto: Erik Danielsson, SSF Puckel

Nu är säsongen dock slut, men med de goda resultatet i ryggen ser Fjällström redan fram mot nästa säsong.
– Nu vill jag dra igång med förberedelserna för nästa år. Jag vill inte att säsongen ska vara slut. Men det är bara att ta med mig detta in mot nästa säsong. Det var riktigt roligt att tävla på hemmaplan med alla polare och familj på plats, avslutar Ludvig.

Medicinskt genombrott kan rädda dina gamla skidknän


Musik: Redaktionen väljer ut sina 10 bästa låtar från skidfilmer


Tre svenskar vidare till Alaska


Text: • 2016-03-14
NyheterIntervjuLudvig FjällströmPuckelbloggenPuckelpist

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen