Foto: Idre Fjäll

Nyheter

Fartfylld inledning av april på Idre Fjäll

Räkna med höga hastigheter på Idre Fjäll i början av april. Då avgörs nämligen SM och världscupen i speedski.

Text: • 2016-03-15 Uppdaterad 2016-03-15

’Chocken’ på Idre Fjäll är Nordens brantaste preparerade pist och den 7 april kommer Sverige och världseliten i speedski till den svenska skidorten för att kora en svensk mästare samt en vinnare i världscupen.

Arrangörerna har sedan i somras arbetat med att få till en ännu bättre och mer åk- och publikvänlig backe, så nu hoppas man på att backrekordet äntligen ska ta sig förbi 180 km/h.
– Vi ser fram emot en spännande final på Idre Fjäll där landslaget har stor chanser att hävda sig, säger Jan Magnusson, grenansvarig SKi Team Sweden Speedski. 

Fartfylld inledning av april på Idre Fjäll
Foto: Idre Fjäll

För tillfället befinner sig landslaget i Andorra och kommer sedan fortsätta till Vars i Frankrike innan finalen i Idre. Christian Jansson, Kils SLK, skall försvara fjolårets dubbla WC vinster i klassen S1. Syskonen Britta och Erik Backlund, Rättviks SLK, kommer att åka om total seger i klassen SDH.
– Att samarbeta med Idre Fjäll och få tillgång till Chocken betyder mycket för Team Sweden Speedski och dess aktiva, menar Jan Magnusson. 

Åre hyllas i amerikanskt skidmagasin


Så kommer Kungsberget byggas ut


Ett annorlunda landslag – om livet som freeski-stjärnor


Text: • 2016-03-15
NyheterIdre FjällIntervjuSpeedski

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen