Foto: Jon Olsson via Blogg & Instagram

Nyheter

Svenske ikonen bröt ryggen efter krasch

Han har satsat för fullt för att ta sig tillbaka till freeski-eliten – men nu kom ett rejält bakslag. Under ett besök hos norrman Andreas Håtveit bröt Jon Olsson ryggen på tre ställen.

Text: • 2016-03-16 Uppdaterad 2016-03-16

Det var under en träningsrunda hemma hos norrmannen och vännen Andreas Hotveit som olyckan var framme. Jon Olsson, som har tränat för att hitta tillbaka till världseliten inom freeski, försökte sig på ett rail-trick med en flip ut men landade olyckligt.
– Nu vet jag varför min rygg har gjort ont, skriver Jon Olsson på sin blogg.
– Vad jag trodde var en muskelskada har visat sig vara tre frakturer på ryggen. Dock inte den dåliga sortens, utan bara frakturer på delarna som sticker ut  på sidan av ryggraden, fortsätter han. 

Här kan du se olyckan(spola fram till 1.06 för att se kraschen som orsakade skadan.)

Olsson, som var tänkt att ställa upp i Harlauts B&E Invitational i helgen som gick, väntas nu få vila och rehabilitera sig i 3-4 veckor – men trots det verkar den svenska skidikonen var vid gott mod.
– Det känns konstigt att säga att jag har frakturer på min rygg, men det känns samtidigt skönt att veta vad som är fel, skriver han. 

Svenske ikonen bröt ryggen efter krasch
Foto: Jon Olsson Blogg

Faktum är frakturerna är de första som Jon Olsson upplevt under sina 33 år.
– Det är inte en så stor grej. Jag önskar bara att jag inte behövde vila eftersom jag hade riktigt kul i Norge med Andreas. Jag kan inte vänta till jag är tillbaka till den känslan. 

Ikonen begravdes under lavin: ” Jag hade mina sista tankar.”


Drömmarna förde Jon Olsson tillbaka till rötterna


Tomahawkar 500 meter – överlever mirakulöst


Text: • 2016-03-16
NyheterJon OlssonVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen