5fd92faacb7af

Nyheter

Skidåkare till sjukhus efter flykt från vargar

Skidsemestern i Bansko, Bulgarien blev inte riktigt som Janveer Sandhu hade tänkt sig. Istället för puderåkning och afterski åkte han in i ett träd och blev jagad av vargar.

Text: • 2016-04-07 Uppdaterad 2016-04-07

I The Revenant spelar Leonardo DiCaprio en levande trasdocka åt en björn av en större storlek. Ett liknande skeende tvingandes den brittiske skidåkaren Janveer Sandhu att uppleva under sin skidsemester i Bansko, Bulgarien.

Efter att ha virrat bort sig på berget hamnade Sandhu ute i offpisten – något som skulle visa sig vara för svårt för britten. Sandhu kraschade in i ett träd och lämnade svårt chockad och desorienterad.
Efter att funnit sitt lugn såg han dock att en grupp av vargar började närma sig. I panik övergav han sina pjäxor, i hopp om att det skulle göra honom snabbare, och började vandra uppför sluttningen varifrån han kom.

Kvällen kom dock snabbt och tillslut tvingandes han övernatta i ett träd där han försökte fylla på vattendepåerna genom att äta snö – fötterna var vid det här laget stelfrusna.
På morgonen fortsatte han sin vandring och kom tillslut till en väg där ett rumänskt par hittade honom och körde honom till ett sjukhus.

Där kunde man konstatera att Sandhu hade förfrusit sina tår, och att han med stor sannolikhet skulle förlora en eller två tår som en följd av hans eskapader. Efteråt fick han även förklarat för sig av lokala invånarna att vargar inte tycker om att klättra uppför branta sluttningar i djup snö, och att de med stor sannolikhet gett upp tidigt. 

Kort sagt, en av de sämsta skidsemestrarna någonsin

Bortom all tänkbar skrytfaktor i Bulgarien


5 skidorter du troligtvis inte visste fanns


Säkerheten vid lavin-"kontrollen" lämnar en del att önska


Text: • 2016-04-07
NyheterBanskoBulgarien

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen