5fd92f9ad6300

Alperna

SkiStar ny ägare av skidort i Alperna

SkiStar har tecknat avtal om att genom en nyemission bli majoritetsägare i den österrikiska skidanläggningen St Johanner Bergbahnen GmbH

Text: • 2016-04-29 Uppdaterad 2016-04-29

Som vi kunde rapportera om i vintras planerade SkiStar att bli delägare i en skidort i Österrike. Nu är avtalet klart och inom kort kommer SkiStar att erlägga en nyemmisionslikvid om drygt 100 miljoner kronor och därmed bli ägare till 68 procent av aktierna i bolaget.

– I St Johann har vi hittat en bra skidort för att etablera SkiStar i Alperna. Genom att tillföra vår kunskap och våra koncept, destinationens läge samt en pågående hotellexpansion på orten ser vi en god utvecklingspotential, säger SkiStars VD Mats Årjes i ett pressmeddelande. 

St Johann är beläget i österrikiska Tyrolen, 125 km från München och 95 km från Innsbruck. Bolaget har idag ca 300 000 skiddagar, omsätter ca 7 miljoner euro omfattande i huvudsak SkiPass-intäkter och med en vinst efter skatt om 0,2 miljoner euro. Balansomslutningen före emissionen var ca 16 miljoner euro.

– Vi kan nu komplettera våra skandinaviska destinationer med en europeisk skidort i erbjudandet till våra gäster. Vi får också en möjlighet att profilera St Johann som en SkiStar-destination med fokus på familjens skidupplevelse mot en europeisk målgrupp. Vi ser etableringen i Alperna och St Johann som ett utvecklande och spännande steg för SkiStar.

Österrikes 8 skönaste skidorter


Hit åker svenskarna helst på skidsemester


Årets mest kreativa – fotobombar skidortens webcam


Text: • 2016-04-29
AlpernaNyheterÖsterrikeSkistar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen