Från tågstationen i Röjan tar det 15 minuter med buss till Vemdalen. Foto: Destination Vemdalen.

Nyheter

Tågresenärer till Vemdalen premieras

För fjärde året trafikerar nattåg mellan Malmö och Vemdalen. I år är tåget ett extra bra alternativ till skidorterna i Härjedalen. Resenärerna förses nämligen med förmånliga rabatter.

Text: Mattias Björklund • 2017-01-16 Uppdaterad 2020-12-16

Det är inte längre bara Åre och Riksgränsen som är en atablerad skidort som nås med nattåg. För fjärde vintern i rad nås Vemalens skidorter med tåg som går över natten. Från Malmö, 90 mil bort, har antalet resenärer som valt att åka nattåg ökat med 40 procent jämfört med året innan.

Nu vill Destination Vemdalen göra så att fler anvnder det mer miljövänliga sättet att ta sig till skidbackarna. Till årets säsong har man tagit fram speciella erbjudanden som endast gäller för tågresenärer. Det är bland annat 15 procent rabatt på taxiresor under vistelsen och 20 procent rabatt på en av topprestaurangerna under hela veckan.

– Det är vårt sätt att tacka de gäster som väljer att resa till oss med tåg. Det är både klimat- och i många fall ekonomismart att välja tåget, framförallt om man utnyttjar rabatterna så finns det pengar att spara om man väljer tåget, säger Marcus Ståhl, vd för Destination Vemdalen.

Gästerna har redan börjat utnyttja rabatterna, berttar Christopher Kristoffersson på Restauang Toppen, en Vemdalenkrog känd för att arbeta mycket med lokala råvaror.

– Det är kul att fler hittar till oss här på Toppen och att de får se denna del av destinationen. Det säger Christopher och fortsätter:
 
– Vi hoppas att det ska höja upplevelsen för våra tåggäster och det känns bra att vi samtidigt kan uppmuntra till ett hållbart köpbeslut.

Tågen till Vemdalen drivs av det Malmöbaserade bolaget Snälltåget. Nattågen till Vemdalen avgår varje lördag eftermiddag/kväll och anländer på Röjans station, 15 minuter från skidåkningen, varje söndag morgon hela säsongen.

Du hittar all information om tåg till Vemdalen här. Lättast bokar du din tågbiljett på snalltaget.se.

Tågresenärer till Vemdalen premieras
Glada barn och vuxna efter en natt på tåget till snön. Foto: Destination Vemdalen.

Text: Mattias Björklund • 2017-01-16
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen