Åkarna rekar inför onsdagens avgörande i Österrikiska Fieberbrunn.

Nyheter

FWT – Rafflande upplösning för svenskarna i Österrike

När avgörandet i Freeride World Tours finalkvalificering inleds onsdag morgon finns stora blågula förhoppningar. En av åkarna måste dock prestera på absolut toppnivå för att ta sig till finalen i Alaska. Länk till livesändningen i artikeln!

Text: Mattias Björklund • 2017-03-07 Uppdaterad 2020-12-16

Imorgon bitti inleds den tredje och avslutande deltävlingen i Freeride World Tour, i Fieberbrunn Österrike. Nu avgörs vilka av tourens främsta friåkare inom skidor och snowboard som får åka med över Atlanten när FWT avgörs i Haines, Alaska 18-25 mars.

För blågul del hittar vi mest dramatik i damernas skidkategori. Här får de sex bästa friåkarna av totalt elva en biljett till Alaska. Hos herrarna går 12 av 23 åkare vidare till finalen.

Evelina Nilsson ligger precis på rätt sida kvalificeringsstrecket och parkerar på sjätte plats. Efter en fin fjärdeplats och en niondeplacering i Andorra står Evelina på 2755 poäng och har endast 20 poängs marginal ned till sjundeplacerade Elisabeth Gerritzen, Schweiz. En seger i FWT ger 1800 poäng och en femteplats 800 pinnar.

För killarna är det säker mark för skidåkarna Kristoffer Turdell och Reine Barkered som ligger tvåa respektive sjua med 1960 respektive 1460 poängs marginal till rätt sida strecket. 

Snowboardåkaren Kristoffer Granbom sitter även han tryggt med en just nu total andraplats och 875 poängs marginal till rätt sida strecket.

I Fieberbrunn ställs åkarna inför en nordsida med drygt 600 fallhöjdsmeter och lutning på upp dryga 40 grader.

Livesändningen från Fieberbrunn, som startar cirka 08.00 onsdag morgon, hittar du här!

Willes och Reines förberedelser under FWT


Nygift och peppad: i huvudet på Reine Barkered


Se Kristofer Turdells spektakulära vinnaråk


Text: Mattias Björklund • 2017-03-07
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen