Jennie-Lee Burmansson högst upp på pallen. Foto: Freeski World Cup Stubai

Nyheter

Världscupseger till 15-åriga Jennie-Lee

Premiär för världscupen i slopestyle och Jennie-Lee Burmansson kliver in direkt som debutant och vinner och visar att hon är ett namn att räkna med framöver.

Text: Gabriella Edebo • 2017-11-26 Uppdaterad 2020-12-16

Stubai i Österrike bjöd på utmanande väderförhållanden när det var dags att dra igång säsongens världscup i slopestyle. Jennie-Lee kvalade vidare till finalerna som trea där hon sedan på allvar visade att hon platsar i den högsta ligan och satte sitt vinnande åk redan i den första rundan.

Den unga talangen från Sälen lär nu ha stora chanser att bli uttagen att få åka OS senare i vinter efter sin imponerande världscuppremiär.

– ”Det känns helt otroligt. Känns så jäkla bra och jag är sjukt glad. Alla i landslaget är sjukt glada för min skull” säger Jennie-Lee Burmansson en intervju med skidförbundet (läs mer på skidor.com) direkt efter avslutad tävling.

I samma notis på skidor.com berättar förbundskapten Patric Hopstadius om Jennie-Lees fantastiskt stabila åkning och att många vetat om att hon har kapaciteten att leverera på så här häg nivå, men att det skulle gå så här fort var det ingen som vågat tro.

– ”Hon har en exceptionell förmåga att tävla. Taktiken har gått ut på att utnyttja hennes styrkor i dessa svåra väderförhållanden och det funkade” säger Patric.

Världscupseger till 15-åriga Jennie-Lee
Vansinnigt stabil och tonvis med stil definierar Jennie-Lees åkstil. Foto: Freeski World Cup Stubai

På herrsidan blev Henrik Harlaut bästa svensk med en fjärdeplats, Oscar Wester plockade hem några extra poäng mot slutet och slutade sjua och 17-åriga Oliwer Magnusson elva. Jesper Tjäder vann kvalet men lyckades tyvärr inte hålla sig på benen i finalen.

Emma Dahlström avvaktar med tävlingspremiären för att vara säker på att knät och formen är tillbaka helt på topp efter korssbansskadan i vintras.

Läs mer om Jennie-Lee i en intervju från tidigare i höst.

Jennie-Lee Burmansson – Drottningen av stil


Succédebut för Sveriges nästa OS-hopp


Text: Gabriella Edebo • 2017-11-26
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen