Johan Jonsson på omslaget och Oskar Enander bakom kameran.

Nyheter

Säsongens första Åka Skidor i butik nu

Löp å köp! Winter is coming! Och alla andra relevanta klyschor! Höstens första nummer av Åka Skidor har landat i din närmaste butik och bara väntar på att bli bläddrad i.

Text: Gabriella Edebo • 2018-09-09 Uppdaterad 2021-12-07

Temat för 2018 års septemberutgåva är förändring. Läs om en högt uppsatt finansman som lämnade det välbetalda kontorslivet för ett liv som bergsguide, alla fantastiska fördelar (och den oglamorösa verkligheten) med att flytta och bo på en skidort, en världscupåkare i puckelpist som sadlar om till freeride, hur en norrman hamnade i Ryssland för att utveckla en av världens bästa skidorter och få svar på om det verkligen är en bra idé att låta barnen gå med i den lokala slalomklubben. Och mycket mer.

Inför säsongen introducerar vi även lite nyheter i tidningen:

Verksta’n
Här kommer vi framöver att nörda ner oss ordentligt i hur vi på bästa sätt tar hand om vår utrustning och annat nödvändigt som skidåkare bör ha koll på. Vi börjar med att se till att skidkläderna är i toppskick och impregneringen är redo att möta en blöt höst.

Fråga Åke
Vår tangetbordskrigare Åke S. Kare har vi tidigare gett lite smakprov på här på webben, men nu får han ta klivet in i tidningen och svara på våra kära läsares frågor, funderingar och existentiellt grubbel. Första svaret resonerar kring den stora frågan om att gå med i en slalomklubb eller ej.

Säsongens första Åka Skidor i butik nu
Profil: Magnus Strand. Foto: Mattias Fredriksson

Mer innehåll i detta nummer:

Rosa Khutor
Den gamla OS-orten i Ryssland bjuder på svinbrant offpist, stabil snö, heta bastubad och en bättre skidupplevelse än vi ens vågat drömma om.

Magnus Strand
Möt mannen som gav upp ett toppjobb i finansvärlden för ett lugnare liv i bergen.

Bo på skidort
Åka Skidor ger dig den totala och helt oumbärliga guiden till att bo på skidort.

Borgafjäll
Sverges bästa skogsåkning finns i Borgafjäll i Västerbotten.

Säsongens första Åka Skidor i butik nu
Profil: Hedvig Wessel. Foto: Anton Enerlöv

Hedvig Wessel
Norskan har lagt ner puckelkarriären och satsar på att vinna Freeride World Tour istället.

Kleinwalsertal
Lite folk, mycket orört. Du kanske inte hört talas om Kleinwalsertal i Österrike, just därför borde du packa dina puderskidor och åka dit.

Och såklart många riktigt sjyssta bilder och prylnörderi i vanlig ordning.

Finns i en butik nära dig, och om du hellre slipper promenaden till närmaste ICA eller Pressbyrån kan du klicka här för att få den direkt hem i brevlådan istället.

Missa inga nyheter!
Följ Åka Skidor på Instagram och Facebook också.

Storyn bakom omslaget – från krasch till cover


Untracked Film Tour kommer tillbaka!


Fråga Åke: vilka skidor ska jag köpa?


Text: Gabriella Edebo • 2018-09-09
NyheterÅka Skidor

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen