5fd917e7ba171

Nyheter

Raka spåret till Alperna utan byten med Sportlovståget

För första gången på många år är det nu möjligt att ta tåget raka spåret till Alperna utan byten. Kliv på i Stockholm, Linköping eller Malmö, sov en natt ombord och kliv av dagen efter vid en skidort i österrikiska Alperna.

Text: Gabriella Edebo • 2019-10-07 Uppdaterad 2021-09-01

Dagens Nyheter arrangerar en chartrad tågresa till skidorter i Österrike under sportlovet, så du kan åka ner utan att behöva krångla med byten längs vägen.

Det chartrade nattåget avgår från Stockholm på eftermiddagen fredag den 21 februari, stannar till i Linköping för att plocka upp ytterligare passagerare och fortsätter därefter till Malmö. Där är det tredje och sista tillfället att hoppa på tåget som sedan fortsätter raka spåret till Österrike. Ankomst sker under eftermiddagen dagen efter påstigning, utan att du behövt krångla med en mängd stressiga byten.

Raka spåret till Alperna utan byten med Sportlovståget
Skidorterna du kan välja bland.

Du kommer kunna välja mellan orterna Kufstein, Wörgl, Kitzbühel, Saalfelden, Zell am See, Bischofshofen, St Johann im Pongau, Bad Hofgastein, Bad Gastein och Villach. Om du så önskar kan du hoppa av tåget på en av orterna och sedan åka hem från en annan. 

Boende och liftkort ordnar du själv, i paketet bokat via Sportlovståget ingår tågresan och övernattning ombord på vägen ner och hem igen. 

Raka spåret till Alperna utan byten med Sportlovståget

DN Sportlovståget

Datum: fredag 21 feb-söndag 1 mars 2020 
Pris för 1 plats i delad kupé: 5 999 kr
Pris för hel kupé (5 platser): 24 995 kr (motsv. från 4 999 kr/person)
Mer info: Läs mer och boka här 

Resplan Sportlovståget 2020
21 feb Avresa från Stockholm och Linköping på eftermiddag, senare på kvällen från Malmö, övernattning på tåget
22 feb Ankomst till valfri ort i Österrike under eftermiddagen.
22-28 feb Valfritt eget boende (7 nätter, bokas av dig separat och ingår inte i resans pris) 
29 feb Avresa från valfri ort, övernattning på tåget
1 mars Ankomst till Malmö på eftermiddagen,Linköping och Stockholm på kvällen

Raka spåret till Alperna utan byten med Sportlovståget

Lite märkligt kan ju tyckas att tåget stannar i Malmö och Linköping och kallas just Sportlovståget, när dessa två orter har sportlov veckan innan tåget avgår. Du kan antagligen även hitta betydligt billigare alternativ för att resa med tåg ner till Alperna om du kan tolerera byten och en aningen mindre smidig bokningsprocess.

DN har tidigare arrangerat två resor till Venedig med liknande upplägg som var mycket populära, därför testar man nu att anordna fler liknande resor framöver. 

Sista minuten med tåg till Alperna


Ta tåget till Alperna


Klimatsmart topptur med tåg i Norge


Text: Gabriella Edebo • 2019-10-07
NyheterÖsterrikeTåg

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top