Foto: Mattias Fredriksson

Nyheter

Nytt nummer av Åka Skidor ute denna vecka

Vissa har postens välsignelse och har redan fått det alldeles nytryckta oktobernumret hem i brevlådan och i butik landar den på torsdag.

Text: Gabriella Edebo • 2019-10-14 Uppdaterad 2021-12-07

Åka Skidor nummer 5/6 – 2019

Omslaget på denna 148 sidor tjocka utgåva pryds av den lokala fantomen i Åre David Kantermo på väg in i omloppsbana. Fångad på bild av självaste Mattias Fredriksson någonstans kring nordöstsidan av det halvhemliga Ica-facet bakom Ica Riksgränsen. Efter att ha fotat tillsammans i hela 22 år var det nu dags för dem att landa sitt allra första cover ihop.

Innehållet i detta dubbelnummer är såklart inte sämre det och vad passar bättre såhär i oktober än lite resetema? Nedan ser nu ett axplock av artiklarna i tidningen du kan tjuvkika på i väntan på att upplagan ska landa i en tidningshyllan nära dig.

Nytt nummer av Åka Skidor ute denna vecka
Peffe i egen hög person. Foto: Henrik Hultberg

Alpernas 10 bästa hemligheter 

Ingen svensk har besökt lika många skidorter som den smått legendariske researrangören Peffe Brzezinski. Bara för din skull delar han med sig av sina 10 bästa hemligheter. 

Nytt nummer av Åka Skidor ute denna vecka
Foto: Kevin T McHugh

Nozawa Onsen

Nozawa Onsen har en rik hundraårig historia om skidåkningens ankomst till Japan och midjedjupt puder. 

Ischgl

Dans, smuggelturer och lössnöåkning perfekt paketerat i Österrikiskt format. 

Vanlife

Frihet i ohämmade mängder och ospårat dagarna i ända – eller blöt och kall misär? Åka Skidor dissekerar det omtalade outdoorfenomenet.

Nytt nummer av Åka Skidor ute denna vecka
Foto: Emrik Jansson

Slovenien

Om ett land gränsar till italienska och österrikiska Alperna behöver man inte vara Einstein för att räkna ut att det finns vettiga berg med snö på. 

Shames Mountain

Sällsynta liftköer och puder flera dagar efter snöfall på Kanadas första kooperativt ägda skidort. 

Georgien

Det är dags att tänka om och rikta blicken österut mot ett skidland som överraskar. 

Nytt nummer av Åka Skidor ute denna vecka
Foto: Christoffer Sjöström

Det och mycket mer hittar du i Åka Skidors oktobernummer 2019!

Enligt sociala medier har posten överträffat sig själva och lyckats leverera tidningen till flera prenumeranter redan i fredags, alltså nästan en hel vecka innan den landar i butik. Vill du också få vantarna på papperstidningen innan alla andra? Signa då upp dig för en prenumeration, antingen den vanliga vägen via akaskidor.se/prenumerera, eller till specialpris i samband med att du haffar din biljett till Untracked Film Tour i höst här

Psst.. Nyfiken på när Prylguiden kommer ut? Den hittar du i butik den sista oktober. 

Skidsnack v41– Öppningsdrama i Colorado


Alla datum för Untracked Film Tour 2019


Vinterns 11 bästa nya prylar


Text: Gabriella Edebo • 2019-10-14
NyheterÅka Skidor

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen