5fd92e03c2771

Nyheter

Skidsnack v23: Pondskim på Nyhetsmorgon

Säsongens sista veckovisa Skidsnack innehåller nyheter som backhoppning med maskerad, pondskim på Nyhetsmorgon och mycket mer.

Text: Gabriella Edebo • 2020-06-07 Uppdaterad 2021-08-19

#Skidsnack tar sommarledigt och kommer istället att sammanfatta nyhetsläget en gång i månaden under juni, juli och augusti. Den första veckan i september är vi tillbaka med veckovisa uppdateringar igen.

Norska inomhushallen har öppnat

Inomhusanläggningen för skidåkning strax utanför Oslo i Norge har öppnat på nytt efter en tids nedstängning på grund av Coronapandemin. Så när/om den norska gränsen öppnar för svenskar så småningom kanske det kan vara ett alternativ för skidsugna semesterfirare.

Backhoppning med maskerad

Med gällande reserestriktioner inom landet passade svenska backhoppningsklubbar att testa något nytt: tävling i digital backhoppning. En tävling men genomförd på tre olika platser i landet, i Göteborg, Sollentuna och Örnsköldsvik, och domare som via livesändningar från de respektive orterna sätter poäng och resultat. Och så lite maskeradtema ovanpå det för lite extra rolig tvist.

Pondskim på Nyhetsmorgon

TV4-reportern Marcus Noterius blev medlurad av ingen mindre än David Kantermo, numera känd som ”Waterslide proffs”, att testa pondskim i Åre i direktsändning. Inslaget ser du här.

Svemestra i sommar

I veckan kom det efterlängtade beskedet från Folkhälsomyndigheten att alla som är symptomfria ska kunna resa fritt inrikes från och med den 13 juni. Så passa på att boka in en vistelse hos till exempel någon av våra svenska skidanläggningar som har mer än du tror att erbjuda även sommartid, och hjälp till att säkra skidorternas vingklippta ekonomi inför nästa vinter.

Ett år sedan Rikard Westlings bortgång

Det är nu ett år sedan Rikard Westling gick bort i en olycka på Baksidan av Åreskutan och lämnade en hel by i sorg. Chefredaktör Tobias Liljeroth minns sin vän och Sveriges hurtigaste toppturare, läs mer här.

Ett år sedan den tragiska olyckan på Åreskutan

Fischer skippar herr- och dam-specifika modeller

Från och med kommande säsong kommer Fischer att göra ”skis for skiers” och inte längre ha sina modeller uppdelade som herr- och damskidor. Istället kommer det finnas ett större urval av längder, bredder, färger och hårdheter att välja bland.

Mattias Hargins höjdpunkter

En förkortad säsong resulterade i färre inspelade webisoder än planerat, så istället fick det bli ett hoppklipp av säsongens höjdpunkter från Mattias Hargin och hans mediateam. 

Skidsnack v22: Skidsveriges första konkurs


Till minne av Rikard Westling


Okända pärlor: Oga, Italien


Text: Gabriella Edebo • 2020-06-07
Nyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen