Foto: Jérôme Tanon från boken “Heroes – Women in Snowboarding”

Nyheter

Skidsnack Juni: hjältar, antikroppar och världsrekord

Sommarens första skidsnack handlar om hjältar på snowboard, höstens första skidfilmsteaser, antikroppar i Ischgl och midsommar i Riksgränsen (med trasig lift).

Text: Gabriella Edebo • 2020-06-28 Uppdaterad 2021-08-19

Hjältar på snowboard

Stötta ett bok- och fotoprojekt om några av de bästa och mest inspirerande kvinnliga snowboardåkarna kallad ”Heroes – Women in Snowboarding” av fotografen och konstnären Jérôme Tanon. Förbeställ ett exemplar via Kickstarter.

Skidsnack Juni: hjältar, antikroppar och världsrekord

Se Wille Lindberg på Netflix

Nu kan du se alla filmer med fransmännen + Wille Lindberg från Nuit de la Glisse på Netflix. Du hittar filmerna Addicted to Life, Don’t Crack Under Pressure 1+2+3 och Magnetic genom att söka på Nuit de la Glisse eller NDG Cinema. 

Landslagen i freeski och snowboard

Världscupåkarna inför nästa säsong är nu utsedda för både landslaget i freeski och snowboard.

Emil Granbom dominerade Europacupen

En av åkarna som till nästa säsong fått levla upp till freeskilandslagets A-lag är Emil Granbom som plockade hem totalsegern i Europacupen i vintras. Emil som tidigare åkt världscup tappade sin plats inför vintern efter att alla länders kvot och antal startplatser ändrats, och satsade då istället på att ge allt på EC-touren. Det blev som bäst tre vinster och en andraplats på de sex tävlingar som hann genomföras innan säsongen ställdes in, vilket räckte till vinst i totalen och en personlig startplats i världscupen kommande säsong.

Sven Thorgren stompar världsrekord

Ett av många filmcrew som vallfärdade norrut till Riksgränsen när resten av världens liftar stängde ner på grund av Coronaviruset var snowboardcrewet Scandalnavians med bland annat Sven Thorgren. I finvädret och de evighetslånga dagarna landade Sven Thorgren världens första ”Triple Chuck Flip on a Hip”. Egentligen var de där för att filma till höstens kommande film Scandalnavians II, men detta klipp var värt att dela med omvärlden på studs. 

Midsommar i Gränsen

Det blev en magisk midsommar med midnattssol, blå himmel och slask i Riksgränsen, men den övre stolliften pajade såklart lagom till nattåkningen så om man ville till toppen fick man promenera. Den sista lilla detaljen missade SVT att rapportera om dock men glada minder på fjället var det oavsett.

STF öppet igen

Nu har nästan alla av Svenska Turistföreningens fjällstationer och fjällstugor öppnat igen, men med vissa anpassningar för att gäster ska kunna vistas till fjälls på ett tryggt vis även i pandemi-tider. Bland annat behöver du i sommar förboka din vistelse på både fjällstugor och fjällstationer. Mer info finns på STFs hemsida.

Kolla snöläget innan fjällvandringen

På de flesta lederna har mycket av snön smält bort i samband med de senaste veckornas värmebölja, men det kan finnas lokala undantag, så se till att kolla upp det ordentligt innan du ger dig av.

Återbetalningar från skidresor

Att coronakrisen slagit enormt hårt mot researrangörer och tursimföretag har väl knappast någon missat, men konsekvensen att många resenärer inte sett till någon återbetalning för inställda resor. Men svenskägda STS Alpresor var den första charterflygarrangören som återbetalat samtliga gäster som inte kunde genomföra sina skidresor till Alperna säsongen 2019/2020. 

Hoppsan i Branäs

Göran, en av Åka Skidors uppmärksamma följare på instagram hittade denna lite misstänkta mening bland nyheterna från utbyggnader i Branäs inför kommande säsong. (texten på hemsidan är nu ändrad till en mer barnvänlig version).

Skidsnack Juni: hjältar, antikroppar och världsrekord

Hälften i Ischgl har antikroppar

Ett forskarteam har besökt skidorten Ischgl i Österrike där många alpresenärer tror ha blivit smittade av coronaviruset. Efter omfattande tester beräknar forskarna att nästan hälften, kring 42,5 procent, av byns invånare har antikroppar mot viruset, rapporterar TT.

Åres nya skylt

Och andra nyheter från Skistar i Åre med tillhörande bike park som precis öppnat.

Video

Huck Yeah! Höstens första skidfilmsteaser

Den första trailern för kommande skidfilmer i höst har redan droppat. Matchstick Productions, som i fjol fick massiv kritik för att inte ha med en enda kvinnlig åkare i sin film, har i år rekryterat ett flertal för att kompensera och släpper i höst filmen kallad Huck Yeah.

The Bunch historia

Se den allra första filmen som internet fick se från ”The Bunch” från 2012.

Kimbo Sessions 2019

Kim Bobergs parkevent i Kläppen efter stängning blev inte av i år tyvärr, men som plåster på såren finns nu 14 minuters recap från fjolåret att spana in med det bästa av det bästa från gräddtårtans topp i parkvärlden. 

Nästa #Skidsnack kommer sista söndagen i juli.

Skidsnack v23: Pondskim på Nyhetsmorgon


Från rekordprognos till coronakris – Säsongen 2019/2020 i siffror


Test av skidryggor: Dynafit Free 32


Text: Gabriella Edebo • 2020-06-28
NyheterskidsnackSnowboardThe BunchVideoWille Lindberg

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen