Foto: Look / John Howland

Nyheter

Skidsnack – första svenska skidorten har öppnat

Tidernas bästa bindningskampanj, Skistar inför p-avgift på alla sina orter, fjällen redan fullbokat inför jul och nu kommer snökaoset till norr.

Text: Gabriella Edebo • 2020-10-18 Uppdaterad 2021-08-19

Skistar inför p-avgift på alla sina orter

20 kronor i timmen eller 95 kronor för en hel dag blir priset i vinter för att parkera bilen precis vid backen på Skistars destinationer i Sälen och Vemdalen, i Åre finns parkeringsautomaterna på plats redan vid Kabinbanans parkering sedan fyra år tillbaka. Det ska dock fortfarande finnas vissa gratisparkeringar men de kommer att vara de som ligger lite längre från liftarna.

Tidernas bästa bindningskampanj?

Bindningstillverkaren Look har precis lanserat bindningen Pivot 15 i tre nya fräscha färgkombinationer med retro-vibbar, och gjort det med en riktigt briljant och uppfriskande reklamkampanj. 

Fjällen redan fullbokat inför jul

Den ser ut att bli en fullspäckad säsong i de svenska fjällen i vinter där nästan alla skidorter har haft stort tryck på bokningarna inför vintern. Det är framförallt jul- och nyårsveckan som redan nu är i princip fullbokade på nästan alla större skidorter i landet.

Storbrand i Europas största skidfabrik

Fischers skidfabrik har blivit allvarlig skadad i en brand tidigare i veckan. Fabriken som ligger i Ukraina tillverkar skidor och snowboards för flera stora märken, bland annat Scott och Rossignol, utöver Fischers egna skidor och är Europas största skidfabrik. Läs mer om branden här.

Jättebrand förstör Europas största skidfabrik

Kritik mot transceivers från Pieps

De populära modellerna Pieps DSP Sport och Peips DSP Pro har i flera uppmärksammade fall stängt av sig i en skarp lavinsituation. Kritiker menar att det rör sig om en designbrist av låsmekanismen mellan de olika lägena som är känslig för fysisk belastning. Läs mer om problematiken här.

Cody Bramwell byter land

Medan de svenska alpinåkarna länge haft en förkärlek till att bosätta sig i lågskatteländer men fortsatt tävla för Sverige, verkar trenden bland de svenska friåkarna istället handla om att tävla för andra länder. Snowboardåkaren Cody Bramwell som förra säsongen debuterade i Freeride World Tour har inför denna säsong gjort en Gus Kenworthy och bytt nationalitet till Storbritannien. Läs mer om åkarna på FWT 2021 här.

Italiensk skidort mosad av storm 

Stora delar av den italienska skidorter Limone Piemonte har totalförstörts av en störtflod till följd av ett oväder. Nu har kommunen startat en gofundme för att reparera skadorna och få byn på fötter igen.

Första svenska skidorten har öppnat

Denna vecka öppnade Idre Fjäll den första nedfarten för säsongen med hjälp av sparad snö från i våras. För stunden är det dock enbart alpina träningsgrupper som är välkomna att njuta av försäsongssnön.

Specialen i Nord har nu öppnat för träningsgrupper och klubbar! Välkomna

Snöfall i norr

Nu har vintern anlänt på allvar till den norra halvan av landet. ”Snökaos” om man ska citera kvällstidningarna.

Åre just nu!!

Posted by Åre Lavincenter on Saturday, October 17, 2020

Utställning av Kattmannens konst

Fram till den 20 oktober kan du kika förbi hotellet Downtown Camper i centrala Stockholm och få chansen att se snowboardåkaren Jonas Wilhelmsons, mer känd om ”Kattmannen” i sociala medier, konst.

Skidsnack v40: Powder Magazine läggs ned


Allvarligt fel uppdagat på populär transciever: kan slå av sig av misstag


Jättebrand förstör Europas största skidfabrik


Text: Gabriella Edebo • 2020-10-18
NyheterPiepsskidsnackSkistar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen