5fd914024204c

Nyheter

Världens bästa snö i decembernumret av Åka Skidor

Reportage från Alta, en gömd pärla i Schweiz, stora berg i Sylarna, snowboardtest, bildgallerier och mycket mer hittar du i decembernumret av Åka Skidor.

Text: Peter Nilsson • 2020-12-09 Uppdaterad 2021-12-07

Det nya numret av Åka Skidor levererades i blandade omgångar. Vissa prenumeranter fick det ovanligt tidigt, redan i början av förra veckan. Vi vet förstås inte säkert, men vi misstänker att ett av dessa nummer kan ha slinkit in på Regeringskansliet. Att regeringen släpper besked om att de svenska skidorterna får hålla öppet under jul och nyår kommer just efter att Åka Skidors oerhört inspirerande decembernummer nått de första prenumeranterna, ja det kan bara inte vara en slump. Nåja. Hur som helst var det ett välkommet besked. Lika välkommet som det nya numret av Åka Skidor.

Omslagsbild
Fotograf: Oskar Enander
Åkare: Henrik Windstedt

Cover story:

Efter tre dagar i den legendariska puderhålan Alta i Utah väntade vi fortfarande på en lucka i vädret för att få lite sol och kunna samla ihop bilder till vår story, en story som just där och då såg ganska blek ut. Molnen låg fortfarande täta och lågt efter nattens stora snöfall när vi tog första liften upp morgonen. Men efter att ha väntat på en liten snörygg i en halvtimme i sällskap med tre andra fotocrews sprack himlen plötsligt upp och nedanför väntade ett hav av gnistrande, djup, superlätt nysnö. Henrike Windstedt droppade in och blev begravd i det som delstaten Utah varumärkesskyddat som The Greatest Snow On Earth. Vi kunde bara hålla med. 

– Tobias Liljeroth

Världens bästa snö i decembernumret av Åka Skidor

I det nya numret hittar du en stor artikel om Alta, orten som varumärkesskyddat sin snö som ”the greatest snow on earth”, ett reportage om den okända schweiziska pärlan Les Marecottes, ett snowboardtest där vi testat 10 brädor för hela berget och en story från de stora åken i Sylarna.

Du hittar dessutom nyheter om skidprylar, profiler och ett galleri med de bästa bilderna från världens alla berg. 

Världens bästa snö i decembernumret av Åka Skidor
Les Marecottes
Världens bästa snö i decembernumret av Åka Skidor
Alta
Världens bästa snö i decembernumret av Åka Skidor
Sylarna

Som prenumerant av Åka Skidor får du alltid det senaste numret direkt ner i brevlådan och fri tillgång till tidigare nummer när du läser tidningen online

Prenumeration tecknar du här.

Monoskins Återkomst


Reuben Krabbe fångar den omöjliga skidbilden


Filmsvep: 5 filmer för veckan


Text: Peter Nilsson • 2020-12-09
NyheterÅka Skidor

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen