5fd913f63f4ce

Nyheter

Skidsnack – Jämtlands fetaste åk

Filmen från ett av landets nya och mäktigaste rännor "Republiken", Diors glammiga skidkollektion och premiär för säsongens lavinprognoser.

Text: Gabriella Edebo • 2020-12-13 Uppdaterad 2021-08-19

Försäsongshajp

Det var lite sol och snö i Åre i veckan, det såg byns invånare till att alla med en digital närvaro inte skulle kunna missa. Det magiska decemberljuset bjöd in till fint ljus åtminstone.

Skidsnack – Jämtlands fetaste åk
Jacob Wester i Åre. Foto: Sofia Sjöberg @sofiasjoeberg

Dior & POC lanserar exklusiv skidkollektion

Om du vill vara glammigast i backen i vinter kan du nu sluta leta. Dior har lanserat en ny skidkollektion ihop med bland annat POC, självklart med tights, glans och glitter.

Skidsnack – Jämtlands fetaste åk

Premiär för säsongens Lavinprognoser

Nästa vecka kommer säsongens första lavinprognoser för områdena i Västra Härjedalsfjällen, Södra Jämtlandsfjällen, Södra Lapplandsfjällen och Västra Vindelfjällen. Du hittar dem på lavinprognoser.se från och med torsdag den 17e december.

Problemet med bestående flak

”Persistens slabs” som det heter på engelska, eller ”bestående flak” i våra svenska lavinprognoser, kan vara en lurig faktor att förstå och ta till sig. Denna film från Utah Avalanche Center i USA förklarar dock på ett pedagogiskt sätt hur det kan orsaka problem och varför du bör vara extra uppmärksam. Se filmen här.

Pudermagi och tragedi i Engelberg

Hajpen var enorm när Engelberg i veckan fick enorma mängder snö, men det hela slutade i tragedi för en 23-åring omkom i en lavin. Läs mer om olyckan här.

Fler svenska skidorter på gång att öppna

Skistar startar liftarna i Åre och Sälen den kommande veckan. Öppningsdatum för de svenska skidorterna hittar du här.

23-årig skidåkare omkom i lavin i Engelberg


[Uppdaterad] Öppningsdatum för svenska skidanläggningar

Besked om vinterns skidåkning 

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har nu meddelat vad som gäller specifikt för svenska skidorter den kommande vintersäsongen, och kanske specifikt jul- och nyårsveckorna. Läs mer om vad som gäller här.

Kläppens nya airbag invigd

Nu är det officiellt att Kläppen har en gigantisk landningskudde som det senaste tillskottet till landets bästa park. I veckan invigdes den av bland annat landslaget i freeski och skidgymnasiet i Malung, men vanliga dödliga får dessvärre vänta till i sommar för att testa på. Läs mer här.

Besked: Svenska skidanläggningar får hållas öppna i jul och nyår


Året-runt arena för Big Air öppnas i Kläppen

Årets sista nummer nu i butik

Reportage från Alta, en gömd pärla i Schweiz, stora berg i Sylarna, snowboardtest, bildgallerier och mycket mer hittar du i decembernumret av Åka Skidor. Tjuvkika på innehållet här.

Skidsnack – Jämtlands fetaste åk

Film: Republiken – film från Jämtlands fetaste åk

I vintras fick ett gäng Årebor nys om att rikets kanske mäktigaste åk låg och lurade inom Jämtlands läns gränser. Självklart behövde saken utforskas närmare och det hela resulterade i ett first descent med tillhörande dokumentär, nu uppe på nätet för gratis beskådan.

Film: Beslut med Lovisa Rosengren

Vad gör man mitt i Alpernas värsta snötorka? Lovisa Rosengren fattade smarta beslut i vintras och lyckades hitta orörd snö och oväntat bra åkning ändå.

Skidsnack – Sveriges bästa skidort, depression & recall


12 000 km: Från Stockholm till Japan med Transsibiriska Järnvägen


Skidsnack – topptursblades är årets julklapp


Text: Gabriella Edebo • 2020-12-13
NyheterDavid KantermoHenrik WindstedtJämtlandKläppenLovisa RosengrenPocskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen