Tourismusverband St. Anton am Arlberg

Foto: Tourismusverband St. Anton am Arlberg

Nyheter

Öppning av skidorter i Italien och Österrike dröjer

Den planerade öppningen av Italienska och Österrikiska skidorter har skjutits upp på grund av smittspridningsläget.

Text: Peter Nilsson • 2021-01-07 Uppdaterad 2021-01-07

Det var tänkt att de italienska skidorterna skulle öppna igen 7 januari. Nu rapporterar Corriere della sera att de italienska skidorterna inte kommer att öppna förrän tidigast den 18 januari, enligt omni.se.

Orsaken är att regionerna bett hälsoministern Roberto Speranza om mer tid för att kunna säkerställa att corona-restriktionerna kan följas. Under lördagen har ytterligare 9 166 nya fall av covid-19 konstaterats i Italien.

Även i Österrike skjuts öppnandet av skidorterna upp. Österrike har genomfört en mellanväg, där liftar är öppna för lokalbefolkning men alla hotell, rastauranger, barer och hyttor på berget är stängda. Den lock-down som var beslutad fram till 7 januari har förlängts till åtminstone 24 januari och kan eventuellt komma att förlängas ytterligare.

Nu i helgen kommer den alpina världscupen till St. Anton och de förlängda restriktionerna innebär bland annat att de alpina tävlingarna, som vanligtvis är en folkfest, kommer få genomföras inför tomma läktare.

Eller, nja, helt tomma kommer de inte vara. Boende i området tyckte att det skulle vara tråkigt med tomma läktare så de såg till att samla ett gäng garanterat smittfria åskådare som nu isolerats på tävlingsområdets läktare. Se bild nedan.

Hejarklacken inför de alpina världscupstävlingarna i St. Anton. Alla är garanterat symtomfria och håller armlängds avstånd. Vid varmt väder finns dock risk för rinnande näsor.

Text: Peter Nilsson • 2021-01-07
NyheterCovid-19ItalienÖsterrike

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen