Konstapel Norman inspekterar så att allt går städat till i pisten. Foto: Polisen Åre/Facebook

Skidsnack

Skidsnack – Skidåkande polispatrull utreder benbrott

Skidpolis, svenskt medaljregn, guide till stadsnära skidbackar och digital skidåkning i Google maps. Det och mycket mer i Skidsnack.

Text: Gabriella Edebo • 2021-01-11 Uppdaterad 2022-01-10

Distanserad julvecka

Att det var en del besökare i de svenska fjällen över jul och nyår har väl knappast någon missat, och sällan har vi skådat så långa och massiva liftköer. Men bilderna ljuger ju såklart i viss mån eftersom de flesta skidorter ordnat breda fållor för att försöka se till att folk håller behörigt avstånd. Rapporterna om hur det hela efterlevts verkar skilja sig något, men förhoppningsvis har både vi besökare och skidorterna själva betett oss nog bra för att liftarna ska få fortsätta rulla resten av säsongen!

Polis på skidor i Åre

Polisen i Åre har inlett det nya året med att inviga en egen facebooksida för att enklare kunna kommunicera med lokalbefolkningen. Det kan även hända att du stöter på en patrull i pisten.

Ditt skidår 2021

Hur blir ditt skidår? Redaktionens spågubbe blickar framåt, höjer ett fuktat finger och känner hur vindarna blåser för ditt skidår 2021. Läs horoskopet här.

Romme har öppnat för säsongen

Den populära lilla skidorten Romme utanför Borlänge har nu öppnat för säsongen, men nytt för i år är att alla som önskar komma och åka måste förboka sitt skipass, en åtgärd som skidorten valt att göra för att minska trängsel. Läs mer tankarna bakom åtgärden här.

Stadsnära åkning

Åka Skidor har listat alla skidbackar i närheten av Stockholm och hur du enklast tar reda på senaste infon om snötillgång, liftarnas öppettider och fikautbudet. Läs mer om skidåkningen nära Stockholm här.

Succé för Magnusson & Thorgren

Oliwer Magnusson plockade hem en bronsmedalj i Big Air och Sven Thorgren en andraplats i motsvarande gren för snowboard i världscupen i dagarna.

Harlaut ska göra hjälm coolt

Klart att det ska vara en självklarhet att bära hjälm och skona de stackars hjärnceller vi redan utsätter för så mycket som skidåkare. Så hur får man det trendigt att bära störtkruka egentligen? Med förebilder såklart, som till exempel en av världens mest kända skidåkare Henrik Harlaut som nyligen snackade med Dagens Nyheter om ämnet. Henrik Harlaut är sedan ett tag tillbaka ambassadör för den svenska hjälmteknologin Mips som du kan läsa mer om här

Vinterns bästa lagg

De bästa skidorna i kategorierna all mountain (unisex och dam) och friåkning från Åka Skidors stora skiftest finns nu att läsa här på webben. Du hittar alla kategorier från Åka Skidors Skidtest 2021 här.

Spana in Tänndalens backar i Google Street View

Nyfiken på hur pisten ser ut för att memorera varenda terrängknöl och planera det perfekta carvingåket? Nu kan du visuellt glida ner för backarna i Tänndalen genom googles street view-funktion. Kika in de olika pisterna här.

Sveriges bästa skidåkning

Åka Skidors nya nummer som står och väntar i butikshyllan bjuder på bland annat en guide till Sveriges bästa skidåkning och de gömda pärlorna Abisko och Airolo. Tjuvkika på mer av innehållet här.

Jackie Paaso lämnar Norrøna

Efter fyra år tappar Norrøna ett av sina högst hoppande namn från teamet. Jackie Paaso deklarerade härom veckan att de skulle gå skiljda vägar. Efter en del spekulationer offentliggjordes häromdagen att hon numer kommer åka i kläder från Picture Organic Clothing.

Nytt i lurarna

I avsnitt nummer tolv av Åka Skidor Podcast gästar Malou Peterson som berättar om kuddåkning i Kanada, sociala medier och den populära YouTube-serien KM Days. Avsnittet med Malou, och alla de andra tidigare poddarna med svenska skidprofiler, hittar du på sidan för Åka Skidor Podcast.

Nostalgi från Kläppen

Ett VHS-kassett dök upp i arkivet från Kläppen i Sälenfjällen med ett reportage från ett resemagasin daterat 1994. Vi kan konstatera att en hel del saker förändrats. Andra verkar vara klassiskt tidlösa.


Text: Gabriella Edebo • 2021-01-11
NyheterHenrik HarlautJackie PaasoKläppenMalou PetersonRommeskidsnackStockholmTänndalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen