Henrik Harlaut under big air finalen

Henrik Harlaut under big air finalen

X Games Aspen 2021

Henrik Harlaut drar sig ur X Games slopestyle

Efter missnöje med domarbedömningen har Henrik Harlaut beslutat att inte köra slopestylen på X Games.

Text: • 2021-01-31 Uppdaterad 2021-02-01

Efter en händelserik big air-tävling i Aspen, där Henrik Harlaut slutade på sjätteplats, meddelar Harlaut i dag att han inte kommer köra slopestyle-tävlingen.

Jag känner mig inte jättemotiverad att tävla efter gårdagens bedömning i big air-tävlingen, och vill därför inte försöka göra något fett som inte får några poäng, säger Harlaut.

I big air-tävlingen ställde Harlaut ner ett trick som han aldrig gjort i tidigare, en switch dubble bio 18 safety. Ett trick som juryn gav honom 38 poäng för. 

– Jämfört med det första tricket där Henrik gjorde en framåt dubble bio 16 safety och som gav 42 poäng. Alltså snurrade han då ett halvt varv mindre och gick inte av tricket baklänges, ändå fick han fler poäng där. Så jag kan hålla med om att det inte riktigt lirar, säger Niklas Eriksson, förbundskapten freeski.

Redan i livesändningen nämnde kommentatorerna att Henrik inte fick så bra betalt för sina nya trick. En åsikt som flera andra framfört i diskussioner på sociala medier.

Harlaut kommer dock, tillsammans med Jesper Tjäder köra knuckle huck-tävlingen som avgörs i natt.

Knuckle huck är ett showevent som X-games införde för skidåkare förra året. Både Tjäder och Harlaut har goda chanser att plocka hem eventet.

UPPDATERING: Efter att ha dragit sig ur slopestylen gjorde Henrik Harlaut storstilad comeback genom att vinna X Games avslutande tävling, Knuckle Huck.

Mer om det läser du HÄR.


Text: • 2021-01-31
NyheterHenrik HarlautX Games

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen