Sandra Näslund vinner VM-guld i skicross

Sandra Näslund vinner VM-guld i skicross

VM-guld

Sandra Näslund vinner VM-guld i skicross

Det blev två svenska medaljer i skicross-VM på hemmaplan i Idre. Guld till Sandra Näslund och brons till Erik Mobärg.

Text: • 2021-02-13 Uppdaterad 2021-02-13

Sandra Näslund gör storstilad comeback efter sin knäskada. Från att det varit osäkert om hon ens skulle kunna starta i VM kommer hon tillbaka mycket starkt. Hon tog till till finalen, körde starkt redan från starten och tog hem guldet på hemmaplan i Idre.

Fantastiskt! Det har varit tuffa veckor fram till VM, sade Näslund till SVT direkt efter målgång.

Även på herrsidan blev det en medalj för det svenska laget. Erik Mobärg, som även han kämpat för att komma tillbaka från en skada, tog hem en bronsmedalj i herrarnas final.

Det känns helt overkligt. Jag har kämpat så hårt för det här i så många år. Det känns helt overkligt att på första tävlingen för säsongen få ett VM-brons, sade Mobärg till SVT.


Text: • 2021-02-13
NyheterSkicross

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen