Veronica Paulsen droppar in stort. Bild från tidigare år. Foto: Redbull

Veronica Paulsen droppar in stort. Bild från tidigare år. Foto: Redbull

Kings & Queens of Corbet's

Uppdaterad med video: Kings & Queens of Corbet’s

De första klippen från den ösiga tävlingen i Jackson Hole talar sitt tydliga språk. Det har laddats stort. Riktigt stort.

Text: Peter Nilsson • 2021-02-20 Uppdaterad 2021-02-26

På bara några år har tävlingen Kings & Queens of Corbet’s blivit klassisk tävling. Precis under toppkabinen i skidorten Jackson Hole ligger den ökända rännan Corbet’s Couloir. Brant med klippor på sidorna, en markerad hängdriva i toppen och alla ser på – ett riktigt Hollywood-åk.

För fjärde året avgjordes häromdagen tävlingen Kings & Queens of Corbet’s. Upplägget är simpelt: Åkarna ger allt de har. Det samlade startfältet av åkare agerar sedan domare och utser en vinnare i dam- respektive herrlassen. Bra show utlovas.

Tävlingen kördes i fredags. Hela sändningen släpps på måndag. Tills dess får vi hålla tillgodo med några glimtar som smugits ut på sociala medier.

UPPDATERING:

Det på grund av Covid-19 gjordes ingen livesändning av tävlingen. Vi fick vänta några dagar, men nu finns tävlingen ute att beskåda.
Hela sändningen från tävlingen kan du se här:

Parkin Costain lägger av en dubbel bakåt i dagens första åk. Foto: Buckrail

Highlights


Text: Peter Nilsson • 2021-02-20
NyheterJackson Hole

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top