Åre Take Away. Foto: Whiteguide

Åre Take Away. Foto: Whiteguide

Smittsäker skidåkning

Ny tjänst underlättar smittsäkra matinköp i Åre

Inför sportloven har oron för ökad smittspridning i de fjälldestinationerna ökat. Nu lanseras en take away-tjänst för att bemöta problemet.

Text: Peter Nilsson • 2021-02-28 Uppdaterad 2021-02-28

Inför sportloven har oron för ökad smittspridning i de välbesökta fjälldestinationerna ökat. Skidåkningen i sig framhålls inte som särskilt problematisk, då den sker utomhus och med goda avstånd. Åtgärder har dessutom införts för att säkra avstånd i liftar och köer.

Större oro har uttryckts för smittspridning på inomhusytor som restauranger, matbutiker och liknande.

Just i tid till sportloven lanseras nu tjänsten Åre Takeaway för att underlätta inköp av take away-mat till skidturister på besök i Åre.

Tanken är att tjänsten ska minska risken för smittspridning genom att erbjuda besökande skidåkare ett säkert sätt att köpa mat under sin vistelse.

På hemsidan finns också en särskild kategori för restauranger rekommenderade av White Guide.

Läs mer på aretakeaway.se


Mer om fjällens bästa matställen hittar du här:


Text: Peter Nilsson • 2021-02-28
NyheterÅre

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen