David Kantermo i Huså. Foto: Emrik Jansson

Huså

Skidanläggning i Åre till salu

Nu har du chansen att köpa din egen skidanläggning i Huså, på baksidan av Åreskutan.

Text: Tobias Liljeroth • 2021-03-06 Uppdaterad 2021-03-06

Den har beskrivits som Åres bästa hemlighet där den ligger undangömd på Åreskutans norra sluttningar ner mot Kallsjön, Gruvbacken i Huså. En liten skidanläggning bestående av tre pister och Skidsveriges mest trimmade knapplift. Och Den djupa gruvans krog, icke att förglömma. Klientelet består (ett normalt år) av betydligt fler skoteråkande norrmän än friåkande hotshots med ospårat puder i blicken – något man oväntat ofta kan stöta på i fjällbjörkskogen som omger pisterna. Med en motorsåg här skulle man kunna skapa skogsåkning ur den högre skolan.

Så lämpligt då att de nuvarande ägarna meddelar att Gruvbacken med tillhörande anläggning är till salu. Så varför inte ta chansen och förvärva din egen skidanläggning? Hur många gånger får man den chansen? (Ok, förra året då Storlien, även den i Åre kommun, var till salu.) Bara lova oss på Åka Skidor att du tar fram motorsågen och glesar skogen. Undertecknad hälsar att han har både en Stihl i förrådet och motorsågskort, han är redo.

Och inte minst, du får Sveriges bästa mikrobryggeri som granne. Bara en sådan sak.

Mer info

gruvbacken.se

Hej allesammans.Nu har ägarna till Gruvbacken i Huså AB beslutat sig för att avyttra anläggningen.Då ingår liften,…

Publicerat av Gruvbacken Huså Lördag 6 mars 2021

Text: Tobias Liljeroth • 2021-03-06
NyheterÅreLift

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen