Carl Regnér på väg mot pallen. Foto: printscreen

Freeride World Tour

FWT: 3 svenskar på pallen i Fieberbrunn

Tre svenskar får kliva upp på prispallen efter Freeride World Tour tävlingen i Fieberbrunn.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-13 Uppdaterad 2021-03-14

Lördagens tävlingar i Fieberbrunn kan sammanfattas som en bra dag för det svenska gänget.

I herrarnas skidklass tog Reine Barkered en andraplats och Kristofer Turdell och Carl Regnér delade på tredjeplatsen, vilket ger tre svenska åkare på pallen.

Vinnare av dagens tävling, och ledare av totaltouren, är amerikanen Ross Tester.

David Deliv satte ner ett åk med två backflips och slutade på en sjätteplats. Med två tidigare krascher i vinter, räckte det tyvärr inte för att David skulle kvala vidare till finalen i Verbier och därmed även direktkvala till nästa års världstour.

På snowboardsidan slutade Cody Bramwell på en fjärdeplats. Det tar honom vidare till finalen i Verbier då han ligger på en tredjeplats i totalen.

Damernas skidklass vanns av Zuzanna Witych som satte ner ett bra åk. Inför dagens tävling hade hon press på sig att göra ett bra åk för att kvala vidare till Verbier och vi måste väl säga att hon lyckades ganska bra. På andraplats hittar vi norskan Hedvig Wessel som behåller ledningen i totalen.

Resultat

Resultaten från tävlingen i Fieberbrunn

Totalställningen efter dagens tävling

Damernas tävling i Fieberbrunn.

Damernas total efter dagens tävling och kval till Verbier.

Hela sändningen kan du se igen här:


Text: Peter Nilsson • 2021-03-13
NyheterCarl RegnérFreeride World TourKristofer TurdellReine Barkered

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top