Startgaten på det ökända Bec des Rosses. Foto: Dom Daher / FWT

Startgaten på det ökända Bec des Rosses. Foto: Dom Daher / FWT

Freeride World Tour

Inför finalen på FWT – Xtreme Verbier

Fyra svenska åkare kan bli världsmästare efter den stora finalen av Freeride World Tour.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-19 Uppdaterad 2021-03-19

Efter tre genomförda tävlingar tidigare i vinter är det nu dags för den stora finalen på friåkningens världstour: Xtreme Verbier.

Verbier har under den senaste veckan fått ta del av de massiva snöfall som svept in över Schweiz. Tävlingsarenan Bec des Rosses har fyllts på ordentligt och tävlingsorganisationen arbetar för fullt med att säkra bergssidan inför tävlingen. Ännu har inget tävlingsdatum bekräftats, men prognoserna ser lovande ut för tävling på söndag.

Alla fyra kvarvarande svenskar på Freeride World Tour har inför finalen Xtreme Verbier chansen att ta hem världsmästartiteln. På skidherrarnas sida ligger Reine Barkered och Kristofer Turdell på delad andraplats bakom amerikanen Ross Tester. Carl Regnér ligger 6a i totalen. Teoretiskt har alla chansen att vinna totaltouren. Om Ross Tester är på pallen i Verbier vinner han totalen. Om han däremot inte är på pallen, och Reine eller Kristofer vinner, tar någon av dem hem totalen. Även Carl har en smal chans att ta hem totalen, men det kräver att han vinner Verbier samtidigt som Ross, Reine och Kristofer halkar långt ner i resultatlistan. En liten chans, men ändå en chans.

På snowboardsidan ligger Cody Bramwell just nu på en tredjeplats i totalrankingen. Med en seger i helgen kan han ta hem världsmästartiteln.

Sammantaget kan vi summera att mycket står på spel inför finalen av Freeride World Tour, och med bra snöförhållanden kan det komma att bli en riktigt bra show.


Mer Freeride World Tour


Text: Peter Nilsson • 2021-03-19
NyheterCarl RegnérCody BramwellFreeride World TourKristofer TurdellReine BarkeredVerbierXtreme Verbier

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen