Kollage från gårdagen i Engelberg. Foto: Oskar Enander och Axel Adolfsson

Schweiz

Säsongens djupaste snöfall i Schweiz

Åka Skidors vänner på plats i Schweiz rapporterar på sociala medier om säsongens djupaste snö.

Text: Tobias Liljeroth • 2021-03-19 Uppdaterad 2021-03-19

Som bekant är det ju lite svårare att resa till de stora bergen den här vintern. När redaktionen öppnade sina sociala medier igår kom den insikten över oss likt en käftsmäll när vi såg lägesrapporterna från våra vänner som lyckats ta sig ner till Schweiz. Efter en kort varmperiod verkar vintern vara tillbaka i Schweiz och det med rejält besked när ett av säsongens största dump träffade den centrala Alpkedjan. Liftarna snurrar som bekant fortfarande i Schweiz men för att resa dit som svensk krävs det antingen att du sitter i karantän i 10, eller har ett specialtillstånd som vissa idrottare på väg till tävling eller träningsläger kan få. Eller så bosätter du dig bara där nere och njuter av stora berg, mäktiga vyer och rösti till vardags, det är ju också ett alternativ.

Sanne Mona verkar inte sakna den ändlösa liftköerna, de balkade pisterna och den vindpinade skaren i hembyn Åre och dyker ner i champagnefluffet i sin nya hemort Engelberg istället, och när man ser det här förstår man ju det valet fullt ut. Inte heller fotograf Axel Adolfsson verkar sakna livet hemma på schlätta i Västergötland speciellt mycket för tillfället.

Av någon outgrundlig anledning var Oskar Enander ovanligt långsam på att svara på redaktionens mail igår, undrar varför. Kungen av skidfoto var helt enkelt upptagen med att samla på sig puderbangers inför nästa säsongs publikationer.

Mattias Hargin verkar ha pandemisäkrat sig själv och har lyckats pricka in puder både i Stockholm och Engelberg den här vintern. Djupt värre igår som ni ser.

Aspirantguiden Linus Archibald och Lina Bodi klagade inte på snön.

Även Verbier har fått ett rejält dump lagom till FWT-cirkusen kommit till byn för att göra upp på Bec des Rosses under Xtreme Verbier. Reine Barkered och Kristofer Turdell njuter i fulla drag av något annat än stenhårda landningar för en gångs skull. Det är däremot oklart om kollegan Carl Regnér faktiskt lyckades ta sig ur sängen för en gångs skull.


Text: Tobias Liljeroth • 2021-03-19
NyheterAxel AdolfssonEngelbergMattias HarginOskar EnanderSchweizVerbier

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen