Den nyblivne världsmästaren Kristofer Turdell i målområdet.

Freeride World Tour

Kristofer Turdell vann Freeride World Tour

Sverige tog storslam när finalen av Freeride World Tour avgjordes i Verbier med seger i både tävlingen och totalcupen.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-23 Uppdaterad 2021-04-04

Domarteamet kliade sig i huvudet länge och väl innan de utropade poängen för amerikanen Ross Tester. Hade han varit på pallen hade han säkrat totalsegern i Freeride World Tour. Nu räckte hans poäng till en 4e plats i Verbier. Det innebär att Kristofer Turdell vinner både Xtreme Verbier och totalsegern i Freeride World Tour.

Carl Regnér plockade fram sitt signaturtrick flatspin3 och satte ner ett stabilt åk som gav honom en slutlig 5e plats i dagens tävling. Det flyttade upp honom i totalrankingen till en tredjeplats i den totala världstouren.

Reine Barkered körde en helt enorm dubbel och flög nerför tävlingsfacet i mach-2 med ful kontroll. Tyvärr överroterade han en bakåtvolt på vinddrivan botten en aning, och kraschade just innan mållinjen.

Även på snowboardsidan blev det svenska framgångar. Cody Bramwell blev tvåa i dagens tävling. Ett starkt resultat som summerade hans andra vinter på Freeride World Tour och gav honom en tredjeplats i totalen.

Damernas skidtävling bjöd även den på spänning i poängräkningen in i sista sekund. Elisabeth Gerritzen tog hem segern i dagens tävling samtidigt som Hedvig Wessel blev trea. Det ledde till att totalrankingen kastades om, och Gerritzen tog hem världsmästartiteln med 20 poängs marginal.

Resultat

Ski women

Snowboard men

Ski menText: Peter Nilsson • 2021-03-23
NyheterFreeride World TourKristofer Turdell

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen