Världscup i freeskiing

Sex svenska åkare världscupfinal i slopestyle

Här är läget inför tävlingen och en filmrapportering från träningen i slopestylebanan.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-26 Uppdaterad 2021-03-26

I helgen är det dags för världscupavslutning i slopestyle i Silvaplana, Schweiz. På plats finns sex svenska åkare som ser fram emot att avsluta säsongen på topp. Utöver Henrik Harlaut, Jesper Tjäder och Oliwer Magnusson, som befann sig i Aspen under VM, har ytterligare tre åkare anslutit till truppen. Jennie-Lee Burmansson, Hugo Burvall och Emil Granbom mötte upp resten av laget och är redo att ta sig ann världscupfinalen.

Under helgen kommer både freeski och snowboard att avsluta sina respektive säsonger. Åkarna har nu haft två träningsdagar i slopestylebanan som innehåller stora flyg. Idag, fredag, väntar kval för både damer och herrar.

Träningen har gått sjukt bra för allihopa. Vi har tränat sex timmar på två dagar. Det har varit hur bra som helst, säger förbundskapten Niklas Eriksson.

Med Oliwer Magnusson som nybliven världsmästare, Henrik Harlaut som tog en pallplats på senaste världscuptävlingen och Jesper Tjäder som radat upp finalåk finns alla möjligheter till en bra världscupavslutning. Lägg då även till Jennie-Le Burmansson, Hugo Burvall och Emil Granbom som är tillbaka på världscupstarten och chanserna ökar ytterligare.  

Under kvalet räknas det bästa åket av två. På damsidan körs ett heat där de åtta bästa går vidare till lördagens final. Herrarna är uppdelade i två heat där de åtta bästa från varje heat går vidare till finalen.

Här är en kort filmrapportering från första dagens träning i Silvaplana.

Svenska åkare

Jennie-Lee Burmansson, Sälens IF

Hugo Burvall, Sundsvalls SLK 

Emil Granbom, Falu SnowPark

Oliwer Magnusson, Östersund-Frösön SLK 

Jesper Tjäder, Östersund-Frösön SLK

Henrik Harlaut, Åre SLK 

Tävlingarna sänds HÄR.


Text: Peter Nilsson • 2021-03-26
NyheterEmil GranbomHenrik HarlautHugo BurvallJennie-Lee BurmanssonJesper TjäderOliwer MagnussonSlopestyle

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen