Återvinning av pjäxor

Tecnica lanserar återvinningsprogram för pjäxor

För att minska förbrukning av energi och material lanserar Tecnica ett nytt projekt för att öka användningen av återbrukat material i sin pjäxtillverkning.

• 2021-03-26

Plast är ett material som är bra till väldigt mycket, men det orsakar också problem när våra produkters livslängd är slut. Tecnica adresserar dessa problem genom projektet Recycle Your Skiboots, ett samarbete mellan Tecnica Group och University of Padova.

De som skaffar nya pjäxor från Tecnica får genom projektet möjlighet att återvinna sina gamla pjäxor, oavsett märke. De gamla pjäxorna återvinns, råvarorna tas tillvara och omvandlas sedan till nya material och komponenter som används i nyproduktion.

Inom projektet mäts många variabler inom produktion och återvinning av skidpjäxor, för att bättre förstå energiförbrukningen kopplad till tillverkningsprocessen och sedan hitta sätt att minimera den.” säger Alessandro Manzardo, en av forskarna kopplade till projektet.

Användande av andra generationens råvaror, alltså återvunnet material, minskar behovet av att förbruka nya resurser och energi.

Recycle Your Boots är mer än bara ett återvinningsprojekt, det är en ny marknadsmodell. De olika materialen som en pjäxa är gjord av återvinns och används på nytt i produktionen av nya produkter och komponenter, vilket kraftigt minskar energiförbrukning och koldioxidutsläpp.” säger Maurizio Priano, Brand & marketing manager på Blizzard – Tecnica.


Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top