Samtidigt i Madrid. Foto: FWT / printscreen

Samtidigt i Madrid. Foto: FWT / printscreen

Freeride World Tour

Samtidigt i Madrid: fansen hyllar Aymar Navarro

Se hur de spanska friåkningsfansen hyllar sin hjälte på Freeride World Tour, Aymar Navarro

Text: Peter Nilsson • 2021-03-27 Uppdaterad 2021-04-06

Aymar Navarro är den enda spanjoren på Freeride World Tour. Den som tänker att han hamnat fel gör bäst i att tänka om. Han är en av de starkaste åkarna med många års rutin och har för vana att köra linjer som få av de andra klarar av, dessutom i svindlande hastigheter.

Under Xreme Verbier, den stora finalen av årets världstour, var Aymar den förste att köra samma dubbeldropp som senare även Reine Barkered körde. En hårresande dubbel där farten snabbt byggs upp till hastigheter vi annars bara ser i störtlopp och möjligtvis vissa motorsporter. Åket gav honom en tredjeplats i tävlingen.

Aymar är en stor skidhjälte med en trogen skara fans hemma i Spanien. Här är klipp som hans fans på hemmaplan skickade till honom som en hyllning strax efter finalen av Xtreme Verbier.

De spanska friåkningsfansen har all anledning att hylla sin lokalhjälte. Aymar öppnade en helt ny linje på bergssidan Petit Bec och gjorde det med bravur.

Ifall någon betvivlade att det var brant på tävlingssidan, kolla lutningen på skidplockaren uppe till vänster i bild. Foto: FWT / J.Bernard

*Åka Skidor vill inte på något sätt gå i god för sanningshalten i det övre filmklippet. Vi hade däremot väldigt gärna varit med på ett liknande spektakel. Det ser festligt ut. För att ytterligare förtydliga: händelsen i filmklippet utspelar sig inte på riktigt. Det är fiktion. Några av Navarros fans har klippt in bilden på hans åk i ett filmklipp där det egentligen visas en fotbollsmatch. De har gjort det för att hylla sin stora skidstjärna, som i deras ögon är större än något dassigt gammalt fotbollslag i England. Människorna i Spanien följer naturligtvis även de coronarestriktioner och saknar precis som vi möjligheter att samlas inne på en fullsatt bar mitt på dagen för att följa Xtreme Verbier. Hade det inte varit för corona är det dock möjligt att en liknande scen skulle kunnat utspela sig på en bar någonstans i Spanien. Aymar Navarro är som sagt en stor idol för många spanska skidåkare.Text: Peter Nilsson • 2021-03-27
NyheterAymar NavarroFreeride World Tour

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen