Måns Berman i Branten. Foto: Erik Westberg

Måns Berman i Branten. Foto: Erik Westberg

NM

Finalen av NM 2021 – Bilder från dag 3

För första gången på många år kunde finalen av Nordiska Mästerskapen avgöras på det mytomspunna åket Branten. Här är bilder från finalen.

Text: Peter Nilsson • 2021-05-05 Uppdaterad 2021-05-06

Den tredje och sista dagen av Scandinavian Big Mountain Championships avgjordes i klassisk terräng på Nordalsfjällets brantaste och kanske allra mest utmanande åk Branten.

Edvin Olsson slet loss bindningen ur sin ena skida på finaldag 1. Efter ett besök i verkstaden satt bindningen återigen på skidan och Edvin rev istället av en riktigt stor 360 från en av klipporna i Branten.

Adam Falk ser vi vanligtvis på skidor. I år ställde han upp i både skid- och snowboardklassen. Det visade sig vara ett smart drag. Han kvalade inte vidare i skidklassen efter en krasch på kvalet men tog sig däremot vidare som ledare av snowboardklassen efter den första finaldagen.

Skidklassen damer såg efter dag två ut att bli en kamp. Hedvig Wessel och Carro Strömberg låg båda bra till inför den sista tävlingsdagen och det kommer att bli en spännande prisutdelning för att se vem som till slut drog det längsta strået.

Herrarnas skidklass var upplagd för en spännande avslutning med Max Palm i topp, följd av Reine Barkered och Kristofer Turdell. Reine satte ner ett mäktigt åk samtidigt som både Max och Kristofer ramlade i det sista avgörande åket. Om inte något sensationellt inträffar har Reine därmed tagit sin efterlängtade NM seger, 18 år efter sin tävlingsdebut i Riksgränsen. Vi lyfter på hatten för en välförtjänt framgång.

Här är ett gäng bilder från den sista och avgörande tävlingsdagen.

Adam Falk gick ut som ledare i snowboardklassen. Foto: Erik Westberg
Jacob Hård af Segerstad. Foto: Erik Westberg

Edvin Olsson. Foto: Erik Westberg

Edvin Olsson stod för dagens största 360. Foto: Erik Westberg
Hugo Eneqvist. Foto: Erik Westberg

Gustaf Haglund. Foto: Erik Westberg
Hedvig Wessel, ledare inför sista åket. Foto: Erik Westberg

Johan Roos. Foto: Erik Westberg
Louise Albinsson, ledare inför sista åket. Foto: Erik Westberg
Pluto Maudsley. Foto: Erik Westberg

Nova Crawford-Currie. Foto: Erik Westberg

William Larsson. Foto: Erik Westberg

Text: Peter Nilsson • 2021-05-05
NyheterRiksgränsenScandinavian Big Mountain Championships

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen