Tof Henry på Mallory. Foto @mrsethmorrison/Instagram

Frankrike

Aiguille du Midi i Chamonix har öppnat för säsongen

Aiguille du Midi i Chamonix öppnade igår för säsongen och ett gäng proffsåkare tvekade inte på att ta för sig direkt.

Text: • 2021-05-20 Uppdaterad 2021-05-20

Japp, du läste rätt. I en tid på året när de flesta skidanläggningar redan har bommat igen för säsongen i normala fall – och i Frankrikes fall, inte ens öppnat den här säsongen – slog världens mest spektakulära lift Aiguille du Midi igång sina maskiner igång. Inte helt oväntat stod gräddan av dalgångens skieurs de l’extrême först i kön och sparade inte på krutet en sekund när Tof Henry, Seth Morrison, Ross Hewitt och Tom Grant inledde liftsäsongen i Frankrike med att köra brantåk på nordsidan som Mallory och Col du Plan.

Här i Sverige kan du åka lift i några dagar till, Riksgränsen stänger på söndag. Och Nordalsbranten är ju nästan som nordsidan på Aiguille du Midi eller hur?


Text: • 2021-05-20
NyheterAiguille du MidiChamonixSeth MorrisonTof Henry

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen