Foto: Axel Adolfsson

Corona

Österrike inför vaccinkrav på skidorter

Ska du skida i Österrike i vinter? Då krävs vaccinbevis ifall du vill nyttja bland annat gondolliftar, restauranger och barer.

Text: Anton Furuland • 2021-11-08 Uppdaterad 2021-11-09

Har du en inplanerad resa till Alperna eller annan fet skiddestination så gäller det hänga med i svängarna kring coronautvecklingen och gällande regler på plats. Särskilt nu när fler europeiska länder upplever ett ökat antal coronafall. I Österrike har man av den anledningen idag infört den så kallade 2-G-regeln – vilket innebär att alla personer över 12 år behöver visa upp vaccinbevis när man besöker restauranger, barer, kultur-, fritids- och idrottsanläggningar, checkar in på sitt boende samt i alla gondolliftar. Att bara ha ett negativt covidtest är alltså inte längre tillräckligt.

Är du en vaccinerad lär du inte märka av de nya reglerna särskilt mycket, enligt ett uttalande från Österrikes Turistbyrå, och ska kunna nyttja skidsystemet och allt annat precis som vanligt.

– Med strikta och tydliga regler samt en plan för våra åtgärder rustar vi oss för vintersäsongen med stor ansvarskänsla. Turistbranschen är väl förberedd inför vintern. Och för alla som är vaccinerade kommer de nya restriktionerna inte att innebära några stora begränsningar för varken våra gäster eller anställda, säger Lisa Weddig, vd för Österrikes Turistbyrå.

Dyk upp vaccinerad om du avser att åka österrikisk gondol. Foto: Wolfgang Weinhäupl/Österreich Werbung

Osäker på vad som gäller inför din avresa i vinter? Ta det säkra före det osäkra – kolla både en och två gånger med officiell turistbyrå vad som gäller, så slipper du stå där med dumstruten på.


Text: Anton Furuland • 2021-11-08
NyheterCovid-19Österrike

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen