Piers Solomon i Engelberg. Foto: Oskar Enander

Åka Skidor

Åka Skidors novembernummer har landat

Snowroller, Island, Whistler, Tänndalen och stor guide till Alperna väntar på dig i Åka Skidors novembernummer.

Text: Åka Skidor • 2021-11-10 Uppdaterad 2021-12-07

Historien om Snowroller

Lasse Åberg i egen hög person berättar i en stor, exklusiv intervju om arbetet med kultfilmen Snowroller. En av tidernas mest sedda biofilmer i Sverige och fortfarande, 36 år efter premiären, nästan lika aktuell som då.

Tänndalen

Tänndalen är den lilla skidorten som gör extra mycket av ett litet fjäll och skapar stor skidåkning. Åka Skidors utsända plockar fram carvingsvängen och lägger ner höfterna på perfekt manchester tillsammans med en gammal världscupåkare.

Alperna

Efter 1,5 år utan världens bästa bergskedja längtar vi till Alperna mer än någonsin. Och det här är några av de saker, orter och företeelser vi saknar allra mest.

Whistler

Världens mest rutinerade skidskribent, Leslie Anthony, skriver om sina känslor inför sin hemort, den kanadensiska OS-orten Whistler.

Island

Kajsa Larsson tar oss med på en oddyssé bland isiga fjordar och platta bergstoppar i Västfjordarna på Island.

Prenumerera på Åka Skidor

Teckna din prenumeration på dintidning.se/aka-skidor


Text: Åka Skidor • 2021-11-10
NyheterÅka Skidor

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen