Nä, sån här sol blir det nog inte i helgen i Tänndalen men man kan ju inte få allt. Foto: Grönklittsgruppen.

Tänndalen

Tänndalen öppnar för allmänheten – premiär i helgen

Saknar du helgplaner? På lördag öppnar Tänndalen upp för allmänheten.

Text: Anton Furuland • 2021-11-19 Uppdaterad 2021-11-19

Under torsdagen var alpina träningsgrupper först ut med att säsongspremiära i Tänndalen men nu till helgen är det alltså fritt fram för kreti och pleti att varva igång svängrytmen och kraftöverföringarna. Backe 48 i Headstråket är den som inledningsvis kommer vara öppen för allmänheten, samt barnbacken i Hamra.

Fler nerfarter kommer öppnas allt eftersom beroende på snöläget och från 17 december är det tänkt att alla liftar i Tänndalen är öppna dagligen till och med den 1 maj 2022.

Bossen Rasmus Bent ute på fikarast. Foto: Grönklittsgruppen

 Enligt anläggningschefen Rasmus Bent är förutsättningarna bra för en fin premiär i västra Härjedalen.

– Vi har fått ca 20 cm natursnö och haft några bra dagar med minusgrader. Snökanonerna har körts dygnet runt och vår snöläggarpersonal har gjort ett fantastiskt jobb, säger Rasmus Bent.

Sedan tidigare har fyra andra svenskar skidorter dragit igång säsongen så smått och öppnat – Kåbdalis, Idre Fjäll, Nalovardo och Dundret – men under kommande veckor fylls den menyn på med ännu fler och större spridning. Äntligen!


Tänndalen

Antal nedfarter

54

Antal liftar

13

Mer info: tanndalen.com


Text: Anton Furuland • 2021-11-19
NyheterTänndalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen