Val Thorens så som det såg ut innan pandemin. Vi vågar tro att skidåkningen inte blivit sämre sedan dess.

Frankrike

Efter 1,5 års paus – Val Thorens öppet igen

Frankrike öppnar upp för skidåkning igen. I helgen var det premiär i Val Thorens.

Text: Anton Furuland • 2021-11-22 Uppdaterad 2021-11-23

Första franska skidorten har öppnat igen efter mer än 1,5 års coronapaus och det var inte vilken som helst. Först ut var den högsta belägna i landet – Val Thorens. Enligt uppgifter ska drygt 10 000 personer ha varit på plats i backarna under premiären på lördagen och – surprise, surprise – det ska ha varit ovanligt glada miner bland folk.

Un grand MERCI à tous pour ce week-end d’ouverture 💙Vous avez été 1556 à tester le matériel des 60 marques présentes…

Publicerat av Val Thorens Söndag 21 november 2021

Till kommande helg följer fler franska öppningar, till exempel i Tignes och Val d’Isère  och förhoppningen är att kunna återgå till någon slags skidvardag post-corona. De coronaregler som är aktuella i dagsläget för skidåkning i Frankrike är att man behöver bära mask vid köbildningar samt i gondoler. Men som alltid, saker kan förändras snabbt så håll koll på senaste nytt kring corona och vad som gäller för just din skidresa.


Text: Anton Furuland • 2021-11-22
NyheterFrankrikeTignesVal d‘IsèreVal Thorens

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen