Känslan när Åre öppnar igen. Foto: Emrik Jansson/Skistar

Nyheter

Åre och Sälen öppnar 3 december

Senaste tidens vinterväder gör att Åre öppnar upp ett antal nedfarter 3 december.

Text: Anton Furuland • 2021-11-26 Uppdaterad 2021-11-26

Från och med 3 december är det dags för säsongspremiär i Åre. Då öppnar SkiStar upp VM:8an samt nedfarterna Gästrappet, Lundsrappet, Rödkulleleden och Långsvängen. Under helgen 3-5 december kommer dessutom Rödhakeliften och Rödhaken vara öppna.

-Den senaste tidens kyla och även natursnö gör att vi har goda förutsättningar och bra underlag att äntligen öppna upp delar av Åres skidsystem till nästa helg. I dagsläget har vi glädjande 40 cm snödjup redan tack vare den senaste tidens nederbörd i form av snö. Jag är väldigt hoppfull inför säsongen och ser fram emot att återigen välkomna alla gäster till magiska Åre och att erbjuda trygga, säkra och minnesvärda fjällupplevelser, säger Sebastian Thomasson, destinationschef för SkiStar Åre.

Nästa helg blir det också säsongspremiär för Sälenfjällen i Lindvallen som har sin skidtestarhelg 3-5 december. Tillgängliga backar där kommer vara Gustavbacken, Gustav Express och kringliggande nedfarter och liftar. 

Mer info: skistar.com

Text: Anton Furuland • 2021-11-26
NyheterÅreSkistar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen