40 år i skidåkningens tjänst för SLAO.

Nyheter

Skidpatrullutbildningen firar 40 år – intresset större än någonsin

SLAO:s skidpatrullutbildning fortsätter att locka. Under fredagen certifierar man 42 nya skidpatrullörer.

Text: • 2021-12-02 Uppdaterad 2021-12-02

Den svenska skidpatrullutbildningen bastar 40 år under 2021 och det firas bland annat genom att imorgon fredag på Vemdalsskalet certifiera 42 nya skidpatrullörer.

När utbildningen drog igång 1981 var den sex dagar lång och utgick från en första hjälpen-kurs som anpassats för omhändertagande i skidmiljö. Det har såklart hänt en del sedan dess och idag är kursen totalt elva dagar. Ingår till exempel första hjälpen i skidbacken, psykiska reaktioner, barnolycksfall, omhändertagande i svår terräng, lavinräddning och praktiska övningar samt förebyggande arbete med säkerhet, regler och lagar.

Vartannat år krävs en uppdatering av kunskaperna för att certifieringen som skidpatrullör ska vara aktiv. Foto: Jens Blixth

Under de fyra decennierna har runt 900 skidpatrullörer utbildats i Sverige och idag är det ungefär 200 aktiva på skidanläggningarna varje år. Enligt Svenska Skidanläggningarnas Organisation (SLAO), som ansvarar för utbildningen och certifieringen, är tillväxten god och intresset större än någonsin.

– Årets jubileumsutbildning är fullbokad och intresset för att utbilda sig till skidpatrullör ökar något för varje år, säger Jonas Björklund, ansvarig för SLAO:s skidpatrullutbildning.

Mer info
slao.se/


Text: • 2021-12-02
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top