Felix Dilli bjuder på en försmak av hur det förhoppningsvis kommer ser ut i Lech i vinter. Foto: Axel Adolfsson

Österrike

Österrike öppnar upp och välkomnar turister

På söndag börjar Österrike öppna upp landet igen och laddar för en vinter med skidåkande turister.

Text: Anton Furuland • 2021-12-09 Uppdaterad 2021-12-09

22 november utlystes en nationell lockdown i Österrike för att hantera och minska den skenande coronaspridningen i landet. Som minst skulle den vara i tio dagar och som mest i tre veckor var beskedet så blir fallet nu.

Från och med söndag börjar man avsluta nedstängningen runt om i landet och förbereda för en vinter med turister och därmed skidåkning. Den snart återvunna friheten kommer dock enbart gälla för personer som är fullvaccinerade – för dem som inte vaccinerat sig sätter Österrikes ledare hårt mot hårt och behåller restriktionerna. Till februari är planen dessutom att införa vaccinationsplikt för sina medborgare och höga bötesbelopp för de över 14 år som fortsatt skippar vaccinet.

Varje delstat kommer att kunna införa egna regler gällande öppningen, vilket medför vissa skillnader runt om i landet. Både gällande när och hur man öppnar upp. Till exempel ska Burgenland, Vorarlberg och Tyrolen öppna upp från och med 12 december, medan Oberösterreich som haft högre smittotal ska stanna i lockdown till 17 december.

Klart är också att man efter avslutad lockdown återgår till 2G-regeln som bland kräver att vaccinbevis för alla över 12 år som ska ta gondolliftar eller besöka barer och restauranger. Afterski-barer och nattklubbar på just skidorter uppges däremot fortfarande ska vara stängda tills vidare.


Text: Anton Furuland • 2021-12-09
NyheterCovid-19Österrike

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen