Bad Gastein frestar inför vintern. Foto: Christoffer Sjöström

Österrike

Österrike skärper inresereglerna

Med anledning av den nya omikronvarianten blir det strängare inreseregler till Österrike.

Text: Anton Furuland • 2021-12-20 Uppdaterad 2021-12-20

Förra veckan började Österrike öppna upp igen efter en nästan tre veckor lång nationell lockdown. Att preppa för en öppen vinter gör man fortfarande i varierad takt runt om i delstaterna, men däremot har man från och med idag 20 december stramat åt inresereglerna till landet. Anledningen är den nya coronavarianten omikron.

För inresa från Sverige krävs numera:

  • 2G-bevis (vaccineringsintyg eller tillfrisknandeintyg) plus ett giltigt negativt PCR-test (högst 72 timmar gammalt) eller vaccineringsintyg där påfyllnadsvaccinet, den så kallade boostern gjorts.
  • Undantagna kravet på vaccinerings- eller tillfrisknandeintyg är gravida kvinnor och personer som av medicinska skäl inte kan vaccineras (PCR-test och läkarintyg ska medtas).
  • Minderåriga under 12 år som reser tillsammans med en vuxen behöver inget av de ovannämnda intygen.
Håll dig uppdaterad via:

austria.info/se


Text: Anton Furuland • 2021-12-20
NyheterCovid-19Österrike

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen